“真”高質電器傢俱討論(27)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
吸塵機 有無人用過呢隻

UltimateHome 700
極致輕量強效無線吸塵機
EFP71512
另外想問大家意見
就黎搬屋裝修

女朋友睇中左部dyson多合一冷暖風機 去埋甲荃
有無人用過?
Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde
三合一甲醛暖風空氣清新機 HP09

呢部野包埋空氣淨化功能
咁我揀抽濕機係咪唔洗買咁多功能
我睇法係抽濕d淨化功能聽下就算 要空氣淨化都係要另外買部機
雙頭電磁爐
唔知買pan記好定西門子好
pan 記d 人話低火係着下停下咁keep 住低火

但西門子係可以低火都keep 住着唔會停

但見d 人個個都推pan 記
好少人講西門子
點錯法?
我退過,運費貴過龍頭
電鉸sofa 有冇邊個牌子/舖頭性價比高
見親2.5seats / 3seats都差唔多8000至10000
係咪dhl? 計運費係貴過龍頭, 諗住睇埋sf
屋企人冇度好個位, 裝都裝唔到
我前幾個月買左呢部,䁔氣夠,冷風就麻麻地,其他空氣清新除甲醛果啲就唔太覺有分別,都係會開住黎用
LG 前置式洗衣乾衣二合一
fv7s90v2 與fv5s90w2的分別係咩野?都係差唔多價錢
另外值唔值得俾多千五蚊延長保養3年
西門子行貨電磁爐貴過 Pan記一截,所以好少人講

利申:用緊西門子水貨
我見都係4千幾咋wo
紅蘋果啲傢俬得唔得?
耐用但款唔靚
係咁上下價錢,sofa 要自己落舖試先知啱唔啱自己,HomeSquare/MegaBox 已經有齊大路牌子,啱自己要求比起性價比更加重要
床應該冇乜所謂? 我見出面訂造萬幾起跳
但耐用都ok
薄身洗衣機有無推介? 想買部但求洗到就得
依家啲三合一冷暖空氣淨化全部都4000+
但係咪都取代唔到風扇+暖風機
乜溝野

日本三菱電機. 產地日本原厰
日本三菱重工. 產地深圳友聯oem
抽濕機,唔通個個都係三菱電機抽濕機.
三菱重工好似得返電廠同軍武,其他全部貼牌
我見電機都好多正皮喎,一個負皮都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞