[Mnet] 《Queendom Puzzle》 綜合討論區 (2)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
珍,我一開始係覺得佢ok
直至nxde聽到佢rap
然後仲要最高分
佢黎黎去去都係嗰啲表情
見你哋有疑惑我就解答下nxde贏係因為nxde隊4個不同女團有支持者同首個表演畀到觀眾驚喜,雖然到現在mnet都冇畀出nxde點解是第一個表演,nana rap聲線係比較柔弱冇得同田小娟畀,佢都好聰明地改到首歌比較柔弱來就返自己,不過聽開田小娟嘅覺得銀耳都唔怪得邊個既,nana基本上出道三年嘅處境同你哋係節目中支持好女孩等覺得extremely underrated一樣,woo!ah! 絕對係四代女團之中最extremely underrated,一隊從來youtube點擊率不高,從來無攞過音樂頭5名,公司又冇錢,一開始被節目分到第四梯隊,做人亦唔搞笑,可以受到mnet嘅寵愛,絕對只係因為綜合實力比今次參賽者都高一點
NANA 同 輝序 H1-KEY都係第四梯隊上升到第一梯隊嘅逆襲劇本,mnet就最鍾意,但個人不算太喜歡輝序 H1-KEY,樣貌我唔算太鍾意加上集集都喊真係有啲煩
我尊重你覺得NANA rap極度難聽嘅個人感覺,但以nxde 同rish hour之後既全球投票同韓國本地節目中成員既受歡迎程度,同你同諗法嘅人應該只係佔少數
Nana 都有人反
其實果round根本成個制度係Mnet冇得背後做假就用制度去推佢想推既
我嘅諗法係少數使唔使你提我呀
你以為寫幾篇長文就改變到我咩
你啲又長又kam嘅文我全部tldr
打咗咁多字 我終於肯覆你喇kam撚
第一隊表演唔代表一定高分喎,可能壓力大有太多失誤仲大鑊,係現場觀眾嘅角度nxde舞台表演絕對係顧及到在場所有觀眾嘅觀感,高分好正常,至於做唔做得假,mnet亦都可以係之後嘅投票扮收唔到訊號製造shutdown最低分唔係話唔得, 認真諗,shutdown點解最低分,一來原因輝序 H1-KEY選咗隊友,同5月還冇咩人識嘅泰國妹同隊,二來係在場好多角度嘅觀感真係麻麻
短髮少咗種嫵媚..
又唔記得分行sor,
我都係點評兩句原來咁都叫長文

BTW,我只係睇節目而search到呢個topic發表少少意見嘅啫。

作為連登發言嘅新人請各位多多包涵啦

原來連登發言要睇人嚟回覆嘅咩我真係唔知喎,我無留意邊個打邊個我都係睇文章有興趣咪回覆囉
上面有ching 講過Hwiseo 有華莎感覺,我睇直播時都係咁諗
比較吸到女fans
反就本身冇人反嘅
大家只係覺得佢pd pick/overrated
係呢度有條煩膠不停踩其他參賽者嚟捧佢個nana 仲要吹到nana勁過啲一線團先搞到大家咁不滿
我嚟
佢glow up個眼鏡造型真係好似華莎

發覺啲女女俾我嘅first impression好影響我 佢同好女仔都係因為我太中意佢地第一場表演先入坑
勁過唔敢講 但去一線團都一定平均以上
話NANA勁過啲一線團,我好似無講過喎

我睇節目好就讚,唔好就彈,咁我一早利益申報係某團fans先睇呢個節目啫,係你哋聯想埋一齊什麼踩曬人哋捧一個

節目賽制唔係贏冠軍喎,係揀七個組新團喎,我踩曬其餘24個淨係自己鍾意嗰個攞冠軍有咩用,何況我彈絕對唔係無的放矢。

不過睇比賽節目係用眼用耳去睇同聽嘅

希望只是因為要針對參賽者某粉絲而唔公正評價節目嘅心態睇節目既人,唔係佔大多數

btw,你哋可能唔鍾意mnet嘅魔鬼剪接,但係都唔使專登pick七個最低分嘅人組團㗎麻,你地想mnet蝕大本咩
跳舞真心覺
其他方面...
咁你跳舞同lead dancer比 vocal同main vocal比咩
一線跳得果班 有幾多有佢禁上下vocal實力先
唔係main rap/main vocal程度 但一定未到差先
佢行緊ace路線喎清

Tbh我冇拎佢嚟同任何main乜main物比
我真係覺得除咗舞之外其他能力麻麻
尤其rap
新1代d女每樣都有唔錯嘅水平已經叫幾好
不如你比幾個你認為4代女團最好既ACE畀我哋了解下你嘅參考指標
你到而家都唔知自己問題喺邊
就係你成日一踩一讚先搞到咁多人唔妥你
之前已經有幾個巴打好有耐性咁同你講過
而家仲要我同你做埋同一個行為
我已解釋過我彈唔係無的放矢,你地覺得我咁叫一踩一讚我都冇辦法

原來你冇參考指標只為踩而踩,原來咁樣就叫唔係kam係正常連登評論我長知識了
主要係佢個kam撚fans幫佢招黑啫..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞