[Mnet] 《Queendom Puzzle》 綜合討論區 (2)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
佢影衰我哋香港WOW
Jihan個樣下塊面成日好似壓扁咁
有無人明
原來香港都有die hard wow既咩,唔好意思我都係一個新wow真係唔知, 真係係咪五代女團跳舞女一真係唔夠膽講,跳舞呢啲嘢有時都好主觀嘅,但係計埋樣貌加舞技,五代女團十強應該入到既,呢樣嘢中國嘅wow就做得好啲啦,之前bilibili留言都有人私訊畀我,話作為糊團唔好太得罪大勢女團粉,比人哋拉黑就更加麻煩
都係嗰句啦,大家都係霉團粉絲無為仲互相踐踏啦,mnet呢個節目係韓國都霉霉哋,更何況香港簡直冇人知啦,得閒大家評多幾句,增加呢個討論區熱度,希望多啲人留意下有呢個節目啦
首先唔明你講咩
咪亂扣帽子
我唔係任何一隊參賽團死忠
就算係都唔會好似你咁捧上天

其二呢度都冇大勢女團
只不過見你時不時踩一捧一
我唔係fans都覺得好礙眼

仲有你係多年cd-rom應該知道連登主流對大陸好撚反感
你覺得同大陸傾得舒服d你既事
冇興趣知你睇b站 同大陸人意見點點點

ps善用換行
留言水蛇春咁長好難睇
原來你就係講緊我就係嗰個捧nana上天嘅die hard fans,唔好意思唔算太多睇連登留言有啲誤會,我記憶之中我都係見到nana狂畀人鬧我先抵唔住頸幫口幾句

如果係度講感想之中畀你哋感覺捧到NANA好似十年一遇天人我喺度講聲唔好意思先

自問認識woo!ah! 唔耐,都自問唔覺得自己有什麼fans filter, 可能暫時為止NANA表現都係幾好,冇咩可以講唔好,坦白講,節目之前我先為NANA做功課認識其他團隊成員,亦知道mnet嘅魔鬼剪接,所以自問對其他隊成員冇咩個人喜惡,亦因為表現另我有幾個我覺得可以pick, 又咁講,每個人睇節目都可以講感受留言既,我都理解好多話唔知點解就係鍾意個個好女仔亦都好個人感情
其實我又唔係好信香港有好多人會無嚟啦費擦到呢個節目睇,多數應該都係有自己支持既霉團人參加節目先睇,有個人立場個人感情好正常嘅。

而我嘅分析,應該CB同RP支持者最多,始終呢兩隊之前都參加過生存節目積聚嘅綜藝節目粉絲比較多。

諗住今次有機會出道點知走咗個都從未聽過隊名既NANA長期霸住前三名係幾黑人憎嘅

我從來冇怪佢哋感情用事地罵NANA,我只是想趁澄清呢個機會順便向大家介紹一下,香港應該都冇乜人識嘅woo!ah!,我深信大家如果可以唔用太多fans filter,比大家可以認識NANA,公平的評價NANA就可以了
有樣感想想講下希望唔好畀人話踩人啦weeekly fans唔好見怪, 始終呢個都係競賽節目,有鬥心真係唔見怪得,參加者應該心入面都有其他成員排名,如果有機會自己會pick邊個一組都要準備, 雖然隊長畀人drop去第二組好慘,但係對鏡頭講出我心目中個個人都係第一好假囉
ching收手啦
你唔係die hard
你真係好耐性
我已經俾佢搞到kam到廢事回
我一開始呢個節目完全為咗夏天 只不過係first round個assessment俾其他女女吸引咗 呢度應該冇乜幾個係佢唔中嘅霉團die hard fans

宇少拎唔少一位都俾佢講到係霉團
可能同IVE比係幾霉嘅
反而覺得佢幾sweet
包包地面幾可愛
MelOn Female Group Chart [2023/07/05]

#1 IVE
#2 LE SSERAFIM
#3 (G)I-DLE
#4 NewJeans
#5 aespa
#6 NMIXX
#7 BLACKPINK
#8 KISS OF LIFE
#9 TWICE
#10 STAYC
#11 OH MY GIRL
#12 FIFTY FIFTY
#13 Red Velvet
#14 DAVICHI
#15 Girls' Generation
#16 fromis_9
#17 ITZY
#18 IZ*ONE
#19 GFRIEND

唔好意思,可能我真係唔係好熟kpop, 20大受歡迎都不入我以為都可以叫三線團了,如果知名度高回歸有期,我都相信唔需要上mnet呢啲生存節目吧,BTW,夏天跳舞係不錯既,奶音rap亦都幾可愛
唔好意思,真係少寫連登貼,寫到又長又唔識分行

認真回顧自己收嘅負皮很多(其實我都係啱啱知負皮係咩嚟),其實係咪唔可以係自己鍾意嘅偶像參加嘅節目標題討論區入面宣傳自己偶像,呢啲叫做尷尬行為

還是我過份指出別的參加者可以改善嘅地方,始終唔明白。

終於識用起底功能,查找別的女團支持者都時不時開topic宣傳自己偶像,但冇乜人跟貼嘅閉門造車post,係咪呢個就係作為連登女團香港粉絲嘅正確做法
MelOn Female Group Chart [2023/02/16]

#1 NewJeans
#2 STAYC
#3 LE SSERAFIM
#4 IVE
#5 (G)I-DLE
#6 BLACKPINK
#7 Brave Girls
#8 aespa
#9 Red Velvet
#10 PURPLE KISS
#11 TWICE
#12 DAVICHI
#13 tripleS
#14 Girls' Generation
#15 OH MY GIRL
#16 ITZY
#17 IZ*ONE
#18 KARA
#19 NMIXX

學下嘢先 相信你都係睇條友個Twitter 啦 咁2月 purple kiss 同triple s 咪一線大女團
老友, 呢度節目討論區黎唔係唔比你貼下自己鍾意既偶像, 但都唔洗咁hard sell

追番你啲post, 你貼埋佢開live既野出黎, 大佬你起碼都貼番同節目相關既野啦

仲有你有冇睇返自己上一個po講左啲乜, 你話人地rocket punch同cherry bullet全部成員都七情六慾暗黑面表覽無遺人地問下NaNa除左識郁下條頸之外有咩咁勁, 你就起撚曬鋼咁, 乜撚野眼睛真的可以捐了

其實香港追kpop既人已經算小眾, 鍾意自己偶像可以, 但唔好去批評其他偶像人地自己開po講自己鍾意既偶像你又話人閉門造車你係唔識呢四隻字點用定乜?

仲有你話自己cdrom左好多年, 負皮你又唔知係乜, 上面有人叫你做清你又唔知佢講緊你不如巴打定唔知絲打你做多陣cdrom, 睇下正常人上討論區討論係點既先啦
PURPLE KISS唔知。可能係回歸期吧,triple s好似大project,要組25個成員,現在先剛15個,公司有錢分小隊一年回歸多次可能人氣都唔會太低
入面大家投走邊個
我唔知點解睇唔返自己啲po我講rocket punch同cherry bullet全部成員都七情六慾暗黑面表覽無遺睇番
好似過份咗但係佢哋兩隊由999開始已經承擔主要故事線,999已經奶過一次mnet嘢,如果佢哋唔想畀人剪,應該唔好太顯露真性情,但係佢哋都係照舊

至於人地問下NaNa除左識郁下條頸之外有咩咁勁, 其實作為女團kpop支持者睇跳舞好唔好基本功啦,唔使人講啦,講到NANA除咗識旭條頸跳舞一無是處咁樣,忍唔住串下人啫

至於節目討論區我out topic係唔啱嘅,我會注意下,係,我真係今日先知ching 清係解師兄,我都係做番cd-rom啱D
Chanmi係最佳隊長
大波擔當
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞