Christopher Nolan 《Oppenheimer》 - IMAX 開賣關注

1001 回覆
115 Like 11 Dislike
爆後
Ironman係戰後想招攬佢 戰前兩個無任何交集
今朝晴朗 谷導好似有講套野(未聽哂)
如果跟史實,兩人相識應該係戰後
oppenhemer去左Princeton, Institute of Advanced Study, 當時晚年嘅愛因斯坦都喺Princeton所以估計兩個人喺街期先真係認識做朋友
1945年至愛因斯坦1955逝世

愛因斯坦除左係佢猶太人身份,佢本身都係反戰,你當佢係大愛理想主義啦,啲天才係咁
一直保持學術中立從無involved in manhattan project

"... In 1966, eleven years after Einstein’s death, Oppenheimer delivered a lecture titled On Albert Einstein at the UNESCO House in Paris. The following year, his words were published in The New York Review. Within the speech, he explains he knew Einstein for “two or three decades” and became “something of friends” in the last decade of his life."

https://www.iflscience.com/einstein-oppenheimer-and-atomic-bombs-the-truth-behind-their-relationship-69860
人地要特登整出黎,你估有現貨咩
如果人地唔係有心咁拍你比多多錢都唔會特登幫你研究整70mm imax菲林出黎啦
菲林界奧本海默
菲林舖負責收錢造貨
導演點用wfc
鐘意當套口水片奢侈品咁拍 觀眾覺得d畫面值用咁既技術既咪得
我印象無講過戰爭片
似係個人理解問題
就係唔止講咁少先勁
六七個topic擺得埋一齊
D用字係兩個級數
搞清楚河邊同湖邊
有興趣
講緊Oppenheimer同Ironman
所以你見到有Ironman嘅戲一定係爆後
套戲係好睇,但真係唔使imax
唔係針對個台,但老變真係垃圾戲。
唔識化學同物理會唔會睇唔明劇情?
o咩pen 嫲 930 imax
個主角仲記得個主持教佢變扮變形聲
我諗我要睇多次
果少少錢你覺得好嘥
我唔覺得嘥咪得囉
下個post頭打原爆收衫?
劇情討論另外開post啦
有無裸露戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞