Christopher Nolan 《Oppenheimer》 - IMAX 開賣關注

1001 回覆
115 Like 11 Dislike
其實香港啲假IMAX係咪只係上下視野多咗, 但比起普通戲院解象度無高到
老蘭啲戲一定要睇IMAX
普通假IMAX就2K矇啲,Laser假IMAX就4K光啲sharp啲

其實假IMAX只係得幅牆咁大,真IMAX未睇過就唔知
Thanks
係喎, 香港原來連dolby cinema都無
同埋我記得睇人講過香港有兩間IMAX係連假LASER都不如, 得2K, 但呢個表無
sorry 眼盲睇漏
港版Cut 左扑野,所以無三級?
不過 我又真係鍾意睇戲,同埋覺得好正先會入場睇
viu真係好犀利呀,特登去美國感受下個氣氛,仲要搵到演員同導演做訪問
好似無刪 係三級
唔係viu犀利,係谷導好有心。
谷導講咗唔關佢事 係電影公司搵viu先再促成成件事 連梳化服都要當地搵唔係自己帶去

可以話viu做咗個branding出嚟 咁第一時候搵佢地 都好自然第一時間即刻搵爆谷
dunkirk一開始嗰段巷戰睇到好肉緊
原來係咁...........估唔到viu今次做到野。
咁當然都可以話係爆谷做到口碑人地咪易啲搵viu 總之相輔相成啦
Mcl k11 art house 定 Isquare
正,睇完再睇爆谷
https://www.youtube.com/watch?v=Awy6KZvlMvw

《職業特工隊:死亡清算上集》決戰《奧本海默》:真假 IMAX 點樣分 !?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞