Christopher Nolan 《Oppenheimer》 - IMAX 開賣關注

1001 回覆
115 Like 11 Dislike
佢套Dunkirk都麻麻
唔睇好佢拍傳記 應該悶悶地
暗黑數碼版IMAX
同美國片商果邊安排做press interview一D都唔難
佢地出埋機票請埋你過去做interview同採訪埋首映的話先難

希望BC 35mm換到好位
其實都唔係新奇野,以前TVB都有
我可以肯定到時一定好多人攞住戲飛同海報/銀幕影相放上小紅書
出發緊去尖沙咀睇IMAX
Dunkirk Oscar入圍8項,影評都好好
唔係好似之前d商業片模式
呢套應該都係
剛剛最新果集老變
派拉蒙直頭飛埋大台娛記過去新加坡首映禮紅地顫採訪同台前幕後做面對面專訪
所以坦白講,咁都幫viu打飛機真係...
本來香港就係國際影壇都仲有少少地位,大片搞大型press con,會請香港人過去好正常,以前得TVB咪TVB人去,依家就兩間爭
雖然都係香港office話事㗎喇
以前請隊crew過去採訪好多時抵同有宣傳效力過黃金時間落廣告
不過宜家有埋Zoom就更加易安排到press interview(除咗宜家罷工)
唔駛請人專登飛過去
有無巴打睇完評價下
理論上菲林版清啲(4-5K) 因為普通戲院得1080p -2k
35mm好似畫面仲少左 無咩意思

直接imax laser應最好
啲支那種好鐘意套戲開咗場都影吓個銀幕
冇得咁比
菲林係睇質感同埋真係叫體驗下菲林咁解
有無巴打會睇哂兩種 再講下分別
我應該會 不過要兩星期後先睇35MM
買唔到35mm同imax
諗緊好唔好即刻去睇普通場先
之後再補imax
我又係買唔到
但第一次又想Imax睇咗先
最好等下第一次一定要睇IMAX
今朝聽903晴朗 谷導話佢睇首映睇唔明 因為無字幕
我諗第一次睇 有字幕都未必明晒
所以先想睇左先 起碼返到黎同大家有得交流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞