Nikon人入黎

494 回覆
12 Like 3 Dislike
D5200 留名
想upgrade 上d750

巴打、請問5200點樣可睇histogram!?
D800 s35.4 art
睇緊買24-70 2.8e好 定 105.4好
雖然兩支定位好唔同
D750
原廠24-70 f/2.8
買左支SB-5000 屌佢made in China 嘅
D700
冇動力換
D5300
D5200 留名

我D5300 唔知幫唔幫到你
入睇相->㩒上下有唔同info 其中一個係histogram
如果無嘅話入menu->playback menu->playback display option 入面會有d格仔比人剔要display d咩 剔翻histogram
搞掂
D800 s35.4 art
睇緊買24-70 2.8e好 定 105.4好
雖然兩支定位好唔同

24-70多用途好多喎
D300 2009買入 ISO一上到1000雜訊多到仆街
窮學生 未知換乜好
窮學生 未知換乜好

成手apsc鏡咪D500
如果唔係咪D750<D810<D5

利申 canon用家鳩up
想買支廣角影風景 有無巴打有好推介?
窮學生 未知換乜好

如果唔係咪D750&lt;D810&lt;D5

其實二手機捻唔捻得過
D5200 留名

入睇相-&gt;㩒上下有唔同info 其中一個係histogram
如果無嘅話入menu-&gt;playback menu-&gt;playback display option 入面會有d格仔比人剔要display d咩 剔翻histogram
搞掂

返屋企試下先 唔該哂巴打
窮學生 未知換乜好

如果唔係咪D750&amp;lt;D810&amp;lt;D5

其實二手機捻唔捻得過

識check咪諗得過囉
d300s
D5200 留名

入睇相-&amp;gt;㩒上下有唔同info 其中一個係histogram
如果無嘅話入menu-&amp;gt;playback menu-&amp;gt;playback display option 入面會有d格仔比人剔要display d咩 剔翻histogram
搞掂

返屋企試下先 唔該哂巴打

唔洗客氣
用緊D3 想買部 DF 玩, 原來1手好撚貴 仲要15000
窮學生 未知換乜好

如果唔係咪D750&amp;amp;lt;D810&amp;amp;lt;D5

其實二手機捻唔捻得過

識check咪諗得過囉

好驚被人坤
D610
N 24-70 2.8
N 20 1.8 G
N 85 1.8 G
N 300 F 4 VR
N 50 1.8 D
D810 本身有支定焦15 2.4
諗緊入支2470 2.8定係105.4...巴打們 好難選擇啊…
D810 本身有支定焦15 2.4
諗緊入支2470 2.8定係105.4...巴打們 好難選擇啊…

24-70
D90 + 17-55 f2.8
用左10年真係抵到爛
對焦移左又tune唔返
新手發問
筆直一萬 包鏡 鏡諗住入tokina 11-16/2.8
機就 d5500/d7100/d7200
邊部機好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞