Nikon人入黎

494 回覆
12 Like 3 Dislike
你地係邊到買tokina11-20 個價大約係幾多?
想買2手但係又唔識CHECK

邊度搵到二手?
一手價對我嚟講有啲貴 但搵唔到二手

我早排二手買左呢枝
都係check 下賣家信用 睇有冇花塵 同試有冇走焦同轉下光圈大細
現架用緊D750 24 120 F4
想問如果想影星再入多枝NIKON 20mm f/1.8G ED 會否不智
有冇其他推介
說好的DL 呢?

等埋CP+先
新手準備入d5500
但諗緊買18-55定18-140好
我多數去旅行影景用 d5500配18-140會唔會前重後輕得好嚴重 18-55新手影景又夠唔夠用
新手準備入d5500
我多數去旅行影景用 d5500配18-140會唔會前重後輕得好嚴重 18-55新手影景又夠唔夠用

一般構圖夠用 影特定野唔夠
建議1855 加支tele
d300 iso1000啲相已經唔要得 dynamic range又唔夠夠 發色又神神地 成日發到好似菲林色咁

好想換d810 tokina2470 2.8
計過要成3皮嘢
窮撚有排儲
新手準備入d5500

如果夠budget 升唔升d7200好
無知一問
右下角個曝光次數係咩黎

去旅行影景
d5500甚至d3400都夠
留錢買wide anglrl鏡仲好

Agger
淨係影景 用緊D5500 都覺得好夠
依家準備買支廣角定焦
FE2
你地係邊到買tokina11-20 個價大約係幾多?
想買2手但係又唔識CHECK

邊度搵到二手?

我早排二手買左呢枝
都係check 下賣家信用 睇有冇花塵 同試有冇走焦同轉下光圈大細

巴打係邊搵到支二手 肥花?
個個都淨係UP部機出黎

入一Set prime既話你地會點入

去旅行影景

Agger
依家準備買支廣角定焦

一係ff 一係d5500 啦

邊度搵到二手?

我早排二手買左呢枝

巴打係邊搵到支二手 肥花?

肥花二手區

去旅行影景

Agger
依家準備買支廣角定焦

一係ff 一係d5500 啦

唔該各位巴打

決定D5500
個個都淨係UP部機出黎

入一Set prime既話你地會點入

14 28 35 50 85
如果5100入85/105依個RANGE GE定焦邊支好?
剛剛換d5
去左影本地垃圾足球銀牌決賽
對焦連拍同d750完全係兩回事
幾年前買咗D5300+18-55支鏡
近排發覺支鏡AF唔到,唔知換咩鏡好
如果買d750 kit分24期去邊度買最好?
好想入支17-55 2.8
D5+D810
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞