Nikon人入黎

494 回覆
12 Like 3 Dislike
想問下d5500是否冇得玩多重曝光、謝謝
預算有限 宜家上d610會唔會好傻?
暫時都係鍾意df
不過又覺得佢設計得太厚身
諗下諗下都係等新款

呢個真 之前用5100 開500都要就住就住
而家上左d750 3200話開就開

但我用D750都接受唔到800以上

(會聞相小小粒都好礙眼

我自問都要求唔低 但我都ok 3200
你800都接受唔到又真係痴線左d

唔會掛
Ff已經好好
D750比較全面d高iso都應該唔差wor

呢個真 之前用5100 開500都要就住就住
而家上左d750 3200話開就開

但我用D750都接受唔到800以上

(會聞相小小粒都好礙眼

我自問都要求唔低 但我都ok 3200
你800都接受唔到又真係痴線左d

唔會掛
Ff已經好好
D750比較全面d高iso都應該唔差wor

D750開3200好過D3100開800

但我都係接受唔到
用緊DF想買輕身遠攝, 諗緊小小黑還是龍仔月底出果支好,雖然唔係恆定,但平一半
https://www.tamron.co.jp/en/news/release_2017/0203.html
用緊DF想買輕身遠攝, 諗緊小小黑還是龍仔月底出果支好,雖然唔係恆定,但平一半
https://www.tamron.co.jp/en/news/release_2017/0203.html

根據a005既表現 除非你d錢多到冇掟洗 唔係既龍仔算喇
買過2枝龍仔tele 冇後悔過
想買D7200, 主要影車影景咩都影下
跟kit定淨body再搭支16-80?
用緊D750

N 16-35
N 24-120 kit
N 70-300
N 50 1.4
N 魚眼

家陣想入枝 28-300,好似話唔差,有冇bro 俾d 意見
放左24-120 70-300
成日去旅行,拎太多鏡好辛苦
24-70 都有興趣留港影人影景 但新果枝好重filter size 又唔係77,星芒又唔靚。

轉做7100一手水剩kit
再入1755 ?

原廠野筆直無限先好諗

玩左Nikon 6年無買過原廠鏡

轉做7100一手水剩kit
再入1755 ?

7100 expeed3
1755 太短啦唔夠用

原廠野筆直無限先好諗

玩左Nikon 6年無買過原廠鏡

有d焦距副廠冇乜choice 例如80 400
升ff 始終覺得nikon 太重 想轉會買sony a7 系列
升ff 始終覺得nikon 太重 想轉會買sony a7 系列

巴打用開乜鏡

巴打用開乜鏡

全副廠鏡nikon mount

巴打用開乜鏡

巴打諗住升a7系之後玩接環路線?係咪都係影開景, 靜態人像多?睇到a7ii咁輕, 係有少少心郁, 但係好似沒乜平靚正zoom lens

巴打用開乜鏡

巴打諗住升a7系之後玩接環路線?係咪都係影開景, 靜態人像多?睇到a7ii咁輕, 係有少少心郁, 但係好似沒乜平靚正zoom lens

得三枝鏡 諗住trade 哂佢買過 玩開二手鏡 平貴冇所謂

a7 你會發覺要帶多幾舊電,同埋D鏡好大又重,
有冇人會用以前nikon d老鏡 雖然冇左自動對焦

Kit好低質
可以整支35mm prime
+副廠wide lens e.g. T1120/sigma1020
d500 無乜人用d500
不過呢部野好撚正

買機多數去邊買
有冇人會用以前nikon d老鏡 雖然冇左自動對焦

你講幾老先?
得兩支Non-ai 係手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞