關於飲zero致癌 我有嘢想講

186 回覆
53 Like 991 Dislike
相比賣廣告我更討厭人講大話
你搵唔搵到一班身高體重屬於標準又日日飲多過一罐可樂既人
定本身已經有bias / cofactor
多數肥人先飲得多可樂
肥死亡率本身高
原味嘅風險係糖分攝取過量 導致肥胖
肥胖係眾多慢性病嘅風險因素 包括癌症

無糖嘅風險係可能會提高患癌風險

...不過肥咗你自己會見到 可以避免
你俾邊個呃咗 井多少少?
關於zero 我想講嘅嘢已經置頂咗
可以睇睇
不嬲都係咁.
自己種/農既食物都可能有問題.
最緊要食既款多,來源可由不同地方買到, 唔變壞. 其他野聽天由命.

好似食水果咁. 樣樣都食下,世界各地既都食下,得閒轉下牌子.
廢柴 你未撚執完開乜撚野po
Report ig account
希望大家係ig report樓主呢個廣告account
Aspartame都有study講緊影響insulin sensitivity
都唔可以睇少呢樣野
我相信我做緊嘅嘢係有價值
我唔會強迫你接受
但我會繼續做落去

你知道嗎 就算醫生開藥俾你
你有權唔接受佢提議嘅療法同藥物
因為病人有autonomy 自主權

雖然實際情況係
醫生我開啲退燒止痛藥俾你啦

病人下...哦...好...
溫馨提示,應該結論行先
冇錯呢暫時係比較初步
如果證據足夠 有機會直接ban咗aspartame
溫馨提示,應該結論擺最頂
人哋唔收你錢整篇咁嘅嘢出嚟 你冇課金仲咁撚多要求睇你就睇啦柒頭
支持一下樓主

欣賞樓主講邏輯講數據
其實真心想知佢講啲嘢有冇問題㗎,定真係我哋一路所謂嘅常識先係錯
咁so far如果你淨係睇佢啲片嘅話覺得有冇咩問題,真係想知食麥皮係咪咁嚴重
暫時未有時間睇片住
但以麥皮可以有咩健康風險
糖尿病 中風 膽固醇 高血壓 等等等等
都要靠麥皮
已經有research 做左對照實驗

用手機多嘅人根本唔會增加治癌風險

所以2B級睇下就算
屌你老母,唔好問點解要屌你老母
我仲執緊資料,畢竟屌你老母要嚴緊d
比起有人搵到好嚴重嘅邏輯問題 然後成篇文廢咗
我寧願check多幾次
最緊要大家睇完滿意 心服口服
有咩疑問 覺得研究冇說服力都可以講出嚟
所以我都想知點解佢條片咁講😵‍💫
兩個方法
1 有唔明就留言問佢 等佢親身解答
2 當佢9up

任何學術嘢都係咁 包括呢個po
如果你只係睇到一堆學術詞彙 但唔知點解
睇唔明個logic flow
或者一個人單純用佢嘅權威去叫你信
而唔係用研究事實 一步一步去建立佢嘅論點

你就有權去質疑佢 更可以當佢9up
標題黨引人入黎叫人等你執資料
佢就係用咗好多研究,聽落好似都合理,但因為個結論同我由細到大認知嘅好多唔同,所以就想睇吓如果你係依方面比較熟悉啲嘅話覺得佢有冇問題
唔考二試 我將我嘅睇法置頂咗
可以望望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞