關於飲zero致癌 我有嘢想講

186 回覆
53 Like 991 Dislike
唔識佢 做唔到
我想做嘅嘢係
1. 提高大眾對營養 健康嘅關注
2. 訓練大眾邏輯思考 學識分辨合理同唔合理

最理想情況就係訓練到大家可以自己睇研究 去睇下成個研究係咪合理 然後自己判斷
倒自己米
就係呢條友成日鼓吹偽科學
真正營養學敵人
所以更加要訓練大眾 分辨偽科學同科學
任何人都可以9up 處理完一個 就會有第二個
但如果你知道點為止9up
有幾多人9up都冇用
收唔到佢皮架
你拎啲學術嘢出嚟,佢都係話你啲學術 研究 數據係收咗錢做出嚟
佢嗰啲書 研究先係真相
重點係
代糖食到致癌死
定係
普通糖食到肥到死先
發現大家默默地腐皮咗我
然後又默默地follow咗個ig
貼條link出嚟會唔會方便啲

同埋有咩問題/覺得邊個位有可疑要講出嚟
科學係可以被推翻 好似世衛自己咁

https://instagram.com/food_guidehk?igshid=MmIzYWVlNDQ5Yg==
咁你依家開post 把撚
pin咗喺置頂
睇完記得寫返300字閱讀報告
飲乜鬼zero 自欺欺人 要飲就飲原味

利申 唔飲汽水
晏啲執執資料再講下zero單嘢#adore#

點解你唔執完先出post賣廣告?
人係咪都要死嫁啦,我寧願飲zero 爽死
仲咁撚臭串想人入去report定follow呀
想收皮咪講囉
營養學不如讀《習近平新時代中國特色社會主義思想學習綱要》,仲有營養
重要嘢要講先
關於coke zero 我pin咗喺置頂 可以睇睇
飲水會死
大家唔好飲了
咁有份量嘅書
留返饑荒嘅時候食仲好啦

anyway有好多日常生活嘢都同營養學有關

人奶定奶粉好
食啲咩有營養 增強抵抗力
點樣煮可以保留食物營養
點解減唔到肥
點解做gym冇肌肉

是但諗已經有一大堆問題
所以呢個學科係好貼地
好想試下酒池肉林
Zero池既感覺
一定好爽 d co2不斷彈下彈下d皮膚
上嚟宣傳都冇啲誠意
呃人入嚟結果冇真料抵俾人屌啦
一開波貼啲有用野再宣傳都冇咁多人屌你啦
柒咗仲要咁串攞個尾采
叫人寫閱讀報告 你邊位呀 咁大口氣真係好柒
好嬲好嬲
快啲去雪櫃開罐zero飲 降下溫
樓主:我有嘢想講
Also樓主:依家未諗好想講咩
科學嘅本質就係咁

唔可以驗證同推翻嘅科學就唔係科學

我哋咁啱啱喺科學不斷修正嘅時代入面
可以想像下啲人第一次相信地心引力
係幾震驚嘅事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞