[ViuTV] 2130-2230 全民造馬V (117) 王鋒尾後針 20強進10強 屌你老母ViuTV

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
無錯
尤其是造星已經算係少有地可以比佢哋咁樣發揮嘅舞台
比賽後大家點樣發展都係後話
係比賽期間做得好,就值得我嘅支持
頭先jason上台完全搶晒snoopy fo
睇返造星一嘅十強名單同埋頭五名嘅賽果都係相當合理
想講有d組合一睇就知晒撚左個十強位
咩snoopy vs tiger
搵KC 唔該比返版權費達哥
衰廢 又hea住表演
講到家姐就係小氣
但自己就喺last round攞返first round嘅嘢講
究竟邊個先係小氣 邊個想人死
仆街啦佢 啱啱娛一訪問仲唔話唔忍心剪衰參賽者
製作組真係當觀眾on9
不過肥仔攞乜都唔會係入mirror啦
有error好好
的確係動態>>>>> 平面好多 同埋佢嘅談吐都有加分
所以佢一定要繼續有表演舞台同機會先keep 到落去
個人認為Kim係節目最可愛既時刻係hayden被foul個下
「佢真係好好嫁
Tsoul跳舞係勁,但公主全能啲,跳得唱得又有character
好同意!!!!
因為香港無受眾咁廣嘅平台俾dancer表演
而tsoul編舞嘅能力真係好高!!!!
可以純用舞蹈講到故事比用唱歌講故事更難
而且佢跳嘅難度咁高
點解要攻擊咗佢個樣先
睇完show最應該做嘅嘢唔係拍手先咩
公主打手講返佢表現
覺得佢用耳mic會好啲
佢前幾round用耳mic用慣用熟
到呢round先轉手mic跳唱 一拎得唔定就會影響收音

選歌都覺得係揀錯
Bad romance特別係verse好多低音
反而係佢比較弱嘅音域
以往佢表演偏中高音 把聲響亮好多
前面低音一路比我有啲壓抑嘅感覺
去到rap同跳舞啲魅力max
做返自己擅長嘅野就完全見到佢嘅star quality

發揮麻麻輸俾tsoul冇辦法
但呢個表演對snoopy油虎贏硬
屌你老味viutv點解要battle
王鋒呢啲先叫參賽者
澤只係foul咗嘅棄子 關佢撚事
睇吓個post置頂嗰張gif先
當年啲人都話唔明點解Jeremy有十強
但而家事實證明佢係有啲料

唔後悔嘅細貓當年比賽都算sharp
龍哥人氣當年都top
廢契無料
夠膽死串人唔係singers佢先係
但佢啲表演有邊次唔撚走音
態度又衰 跳個dance battle都唔願跳甩撚晒睇隔離
知你契但都唔撚洗咁下話 垃圾

仲有講樣你都唔係好撚特別咋
講樣有jason鼓又不如人
身高矮 日日喊喊喊
同tigerfoo絕配

未講情勒搞死條女已經
要睇佢modern dance以外有咩野可以昇華
或者可以令凡夫俗子都欣賞到
冇表演舞台就會drop like 折骨Ben
所以我覺得佢哋真係好偽善
驚阿澤唔死咁
屌,你要講tsoul嘅隊員點解唔講埋kingston同owen?on9
好true呢3件真係嘥撚晒d位
你咁數一數
原來20強入面有四分一係紅組普通料
viutv好撚嘢
個表演去到Jason出場先睇得過
淨係佢自己完全壓唔到台
呢個本身就係trend係大勢,淨講個人,你搭車都係聽歌,做野都係聽歌,mv 或者跳舞表演你好難係咁「睇」架wor

而老實講句,自從tiktok 既興起,已經將跳舞擴大左market好多

香港就ig reels有幫助囉,起碼我真係睇多左跳舞既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞