[Switch] 薩爾達傳說 王國之淚 [35] 有冇人仲未砌MK2?

1001 回覆
0 Like 5 Dislike
驚搞錯左大家雞同鴨講 一次過列哂出黎免誤會 咁記唔砌飛機啦
巴打意思係live map app 我用緊呢個
https://apps.apple.com/app/id6449003066
圖2隻野好似得主線個幕有
好彩有影到相
希望今集都出無雙
增減部分左納烏裝置,或者為無雙設計新零件, 都可以用到fuse 功能
砌野直接收集設計圖,直接砌大型兵器載具
放心 爆左機就可以買強敵相
咁有D人堅持自已影既,

主線有四隻影唔到要買
我冇點玩過上集 今集一開頭果陣傻傻下唔知有得影做圖鑑 過左好耐先知
本身諗住由佢架啦 點知有得買返 失而復得好感動了
若果要堅持自己影 要重新玩過唔拾得
其實影相要做地底主線先, 有D人如果一開始只係走地面既有時真係要去到好後先開到
因為你可以同時走兩邊
而你無走地底既話會係打完第五個神殿先叫你去做
一開頭地底好黑好撚壓抑真係唔想落
佢出得買圖鑑相既功能 都係預知啲人唔知要影miss左既補底措施 考慮周全 for我呢啲甩甩漏漏既人黎講好好
依個好玩 無乜記憶特別難
佢最精彩既引導你自已諗自已解決問題...
你玩到咁上下就見到D配置就知應該點過

玩到呢度應該見到個彈射台就知要射野出去
叫到個死星就知係目的地
見到周圍既石磗就知要射佢地入去...

除非你真係完全唔用腦玩
地底墳場
有冇人喺地底唔捨得走
日日掘礦
我可能影完打個時死左load save冇影返
睇返有幾張冇
今集神廟諗唔到邊幾個特別難
正途去解都係
反而係有啲廟/牙哈哈搵嗰下難啲
有無咁多掘
好多都係一諗到個方法就好易
好似有開頭有個三條路軌咁, 有部份人係夾硬飛過去
有部份人係砌到好複雜咁
有仲有夾硬起橋之類

但係你諗到砌山字型其實就好簡單
隻game自由度咁高,每個玩家玩既路線都唔同,有d鐘意隨機探索,有d鐘意跟主線,有d鐘意直衝final boss,佢又冇限制你唔比去某d地方。

既然佢design得咁,冇可能冇考慮到會有玩家去到後期先拎到相機,但就因為先行打左一次性boss而影唔返既情況。

就好似某d game,推左主線搞到某d支線死任咁。

如果發生呢種事,係變相懲罰緊一d隨心探索又想全收集既玩家,違反左game designer 既play it however you want 既原意。
地底資源多
成日都忍唔住落去打野執野
不過有啲人都唔太鐘意佢太自由 好在意個step
特別係龍之淚果到最明顯
因為冇指定順序你聽 去到邊解到邊 有好多人一黎就開左最後個scene揼心口自己劇透左自己我就冇所謂 當砌puzzle
因為冇指定順序你聽
忘卻神殿壁畫:am I a joke to you
英帕一早提要去忘卻神殿不過我都係鳩行鳩開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞