[Switch] 薩爾達傳說 王國之淚 [35] 有冇人仲未砌MK2?

1001 回覆
0 Like 5 Dislike
真好心機
你指隻boss定迷宮難度先
迷宮我覺得係 雷風水火

Boss就雷水風火
我全部自己搵晒
不過唔知樹頂隻都計煩惱
個身滿晒拎唔到禮物
仲以為樓下隻野做完晒都繼續會講有煩惱
我今日打完覺得Boss 水易過風、火
我今日試過咁樣攻城

https://youtu.be/3rbwWmEsvu0
有樣嘢要投訴
點解有啲神廟就咁行入去嘅都係勞魯的祝福
本身你去依個神廟已經係一種解謎/挑戰
其中一個fake 你,突然醒一醒,笑死我
嗰個見到個名已經知
勞魯 : 技窮諗唔到, 你都係搬下石仔算啦
有一個係無動力揸車,簡單得黎幾好玩
無重力
點解我唔明
搵入口搵到躁
搵入口還好,有D空島搬石頭好煩
我記得有個要高空扔彈咁扔落去
唔會啦 通常佢都俾足料你砌翼去運
如果前期跟劇情走會做左風先,但係少資源既情況下,啲炸彈花、箭同夠錢買禦寒衣物應該好易ko不過我果陣無農過就直接衝入去打,所以有啲吃力火就用蝙蝠射眼好快ko到
今集缺點除左講到口臭既畫質其實仲有唔小
1.賢者技能要主動接觸先開到 但堆賢者見到敵人成日走去主動攻擊 要搵佢地埋身開技好麻煩 唔太適合戰鬥時使用 應該要比人set堆賢者係主動攻擊/stay係林克身邊
2.某d神殿/小任務重覆性高
3.地底比較空洞 探索性唔高
4.空島亦無想像中咁好玩 亦都有重覆性問題
5.怪物血厚攻擊力高左抱團性高左 但攻擊模式依然簡單 挑戰性低
6.坐騎比上集雞納左好多 因為今集地形變化更大 好難騎馬point to point去第二度
7.武器應該再多元化d 餘料系統應該可以直接改變埋武器用途而唔係淨係加攻同屬性咁就最正
8.主線任務劇情 時序性可能會導致劇透 重視劇情玩家可能會無癮
9.煮食系統 除左補心同精力有用之外 其他能力比較雞納
好多時服裝都cover到晒 應該要增加d效能係道具滿足唔到 要靠食野先得
10.打完神殿觸發個d回憶 四個都係一樣 換湯唔換藥 古代四賢者角色同路人npc無分別 可能dlc會補完

暫時比較明顯係呢d
1 賢者長開覺得好煩 都係群抽先開
2 有無例子
7 叫做有分利器同鈍器囉 好似石頭都有兩種咁
1 我agree
2 唔覺,就算一樣係搬石,搬個過程都唔同,一部MK2玩晒係你自己問題
3 agree,但唔覺得係缺點
4 同3
5 唔覺
6 今集on9先騎馬
7 吓?你真係有認真玩?
8 open world game係咁架啦,偵探查案唔通又話個兇手唔話比佢聽應該查左咩先搞到佢劇透無癮咩
9 吓?你真係有認真玩?
10 我agree
根本餘料好撚多變化
可以改變利器同鈍器
凍/熱既武器可以幫你消暑/防寒
菇武器可以彈走D怪
雷boss餘料可以撥風
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞