如果我 無學到神話中嘅《七傷拳》

844 回覆
74 Like 15 Dislike
Sorry 今晚有事做 今日果篇聽日補
聽日最少兩篇 sorrysorry
Sorry 今晚有事做 今日果篇聽日補
聽日最少兩篇 sorrysorry

開始富奸
兩日都無文
兩日都無文

唔係兩日呀
一日咋
我不嬲都係夜晚出
返緊工
兩日都無文

唔係兩日呀
一日咋
我不嬲都係夜晚出
返緊工

夜晚啦wo
尾已爛
打緊啦WOR
F5已爛
f5裂左
要打兩篇呀嘛
俾多D人知爛尾
就快4點都未有文
講到尾,我想係幾日內悄悄離開,我都儘量唔想打擾到呢班世外寧靜嘅異能者。

「飛,你要不要讓我們檢測一下你的異能呢?」雷利原來係村長級人物黎,經過今日我先知道..

同時都係今日之後我先知道,原來佢地講過,每一個人都有異能潛力,只係有冇被發掘過出黎。

「飛,你的異能可是很實用呢!」雷利一面七分驚喜,三分恥笑嘅樣同我講。

「係?請你都唔好賣關子,雷利先生可以講到比我知?」我心入面深藏住果股仇恨,我唔識得講,我剩係知道比人逼走,被逼離開自己屋企,香港,係恥辱,被逼放低自己最愛嘅女人,係無能。

「你有種能力是天生讓雷劈,卻永遠劈不死。」佢講撚完哈哈大笑,我就心諗屌你老母笑乜柒。

玩笑過後係開心嘅晚宴,係大魚大肉嘅享受,係酒嘅國度,最少係果一刻,我忘記左仇恨。

大夢初醒之後,我發現自己一身武力有所長進,我發現我嘅力量有提升到。

但係點解會有增進,我自己都唔知道,我百思不得其解之際,雷利大叔行左過黎。

「這種酒,用的是靈氣而釀製,每一種靈氣元素我們都有好好放進去,讓它發酵得更甜,你喝的時候不發覺很好入口嗎?」

原來佢睇得出我嘅困惑,佢主動解答左我嘅問題。

「雷利大叔,我想問你地呢一種酒,仲有冇存貨?」

「什麼你們我們的,你已經是我們的一份子了,酒是多的是,來,帶你去拿!」佢豪氣萬丈咁帶我去酒窟,果到匯聚左好多好多靈氣,係呢到練功絕對會係事半功倍。

「大叔,我可唔可以一直留係呢到,你比我練習多啲我自己嘅武學。」

「可以阿!但先出來跟我們的小湯臣玩阿。」佢微微一笑咁講。

我地係酒窟門口傾左一陣計,玩左一陣,湯臣仔就眨住佢地大眼,同我講啦。

「飛!你看我的幽藍色火焰,很冷的!」講完佢火指上又升騰起藍火了「你摸摸看,這種火不是熱的,是冷的啊!」

「小湯臣的未來很好阿,很有前途的啊,他的冥火是一種絕不留情的火焰,將來成了氣燄的時候,他就會成為獨當一面的火系高手了!」雷利大叔面上果種自豪係掩蓋唔住。

「好啦,佢係未來嘅明日之星,我都係東方新秀!我依家就要去練功啦,你地要好好照顧自己,等我出關之際,湯臣仔,我地過兩手玩下呀!」

「好的啊飛哥哥!!」
兩篇?
琴晚處理緊隻狗火化啲野
Sorry
feel到d村民已經立左flag
feel到d村民已經立左flag

Lm
咁留今晚嘅名
今集全村死光光未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞