如果我 無學到神話中嘅《七傷拳》

844 回覆
74 Like 15 Dislike
lmlm
Push push
新post pish
Hello
pish
你的正皮是對我第二大的支持
加油,你肯出文啦,你屋企到點,狗狗果到都唔好太傷心唔,加油樓主

不過估唔到時隔一個月你仲會返黎
加油,你肯出文啦,你屋企到點,狗狗果到都唔好太傷心唔,加油樓主

你記得我?信你會出文架嘛,俾心機呀

你記得我?信你會出文架嘛,俾心機呀

每一個都記得
😈😈😈
剛到家
還故數
請等等
「張...三峰,你,多謝。」除左一句多謝,我連應該講咩都唔知道。

我早兩日明明向佢發左一次咁大嘅脾氣,但係結果佢竟然冇怪我,係我有難嘅時間黎左救我,短短一個鐘三個字佢就黎到呢到,證明左佢一聽到我個錄音,就馬不停蹄咁趕過黎,果然係好兄弟...

「唔洗講咁多野,面前呢班人我每一個都唔係第一次見,一班走狗。」佢大為有殺氣咁同我講,然後又另轉面大喝「我兄弟,今日我照硬,邊個敢越過呢條雙白線,我唔保證我會做啲乜。」

佢係我印象中一直沉著、冷靜,從來唔會好似依家咁大喝大叫,有控制唔到自己嘅跡象。

「算啦,啊峰,你走啦,我唔應該拖你落水。」

「收聲,我唔可以再見到咁樣嘅事係我面前發生。」

或者係我已經明白左佢想表達嘅係乜,或者係我最後一條救命稻草,我冇再開聲。

「張三峰,我比面你,可以唔傷害個男嘅,但個女嘅,我地一定要帶走!」

「我張三峰有三不做,一,不傷婦孺,二,不助紂為虐,三,唔會放過傷害我身邊人嘅人,你,你,你同你,你地全部人都犯晒我三條戒律,我唔會退縮。」

「講得好,我地兩兄弟今日有今生無來世,如果真係要收皮嘅,我地黃泉路上再聚頭啦,哈哈哈。」

「屌,敬酒唔飲係都要飲罰酒,機關國組聽命,女嘅活捉,盡量唔可以傷到佢,男嘅,殺無赦。」

呢一日呢一幕係我記憶中永遠咁刻印左落腦海入面,我,背上嘅懿婷,白衣勝雪嘅張三峰,三個人四隻手,對住幾百個有背景有組織有勢力嘅黑衣人,黑之中嘅白,永遠都係最令人著眼。

雖然自呢一日之後我所受嘅磨難會更多,但我唔後悔,因為呢一場戰役,我搵到我最愛嘅女人,我最好嘅兄弟,仲有咩係唔心足?

面前嘅黑衫撚樣二十人為一個陣型,張三峰面對十個,我面對十個,我同佢背對背,懿婷就夾係中間。

我同佢,每人都要打十個。

我同佢,每人都要打十波。

一浪接一浪嘅攻勢,我同佢都帶傷在身,開始有些許招架唔住。

佢一身白衣都慢慢染紅。

「呀飛,睇實啦,我依家就打出太極內功入面比較上乘嘅四兩撥千斤,呢一招同乾坤大挪移有異曲同工之妙,借力打力,但借一力用十力,平時我唔會對你使出黎,但你依家就睇實啦!」

我雙眼望過去,就直接望到張三峰嘅運氣節奏,佢全身經脈好似盡現我眼前咁,呢種...唔係陳四海嘅能力咩?

佢左手畫圓,右手畫方,右邊吸力,左手推拳,對面打出黎嘅真氣,經過左右運動,真係可以以十倍之力打返出黎,一時之間一堆人牆倒下,形成左一條通道。

我地三個人一直向果個方向跑,直到,聽到一個電話鈴聲。

「喂,陳生?...係..係....係,明白....收到...知道。」
每日一篇
可唔可以同我係tg傾下,女朋友啲野令我好頹好煩

你加密留下tg
明天同你聊聊

你加密留下tg
明天同你聊聊

樓主記唔記得我呀
pish
爛尾留名
加油 巴打
可唔可以tg同我傾埋 我男朋友真係大賤人黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞