訂個散水餅竟然搞到要收律師信(2)

1001 回覆
730 Like 16 Dislike
幫推,
未見過咁on9

咁蚊型餅店開口埋口就法律團隊,整餅整到傻撚左?
幫推
新post 繼續推
其實樓主唔太需要擔心收律師信,律師信的用途只係以正式地信函方式通知對方如果你點點點就會採取乜乜乜行動,冇其它作用。而佢可以做的只係提出控訴,又係要洗錢,你覺得佢呢d 鋪頭仔想鬥氣定求生存多?

另一方面,呢d 細數目的糾紛只有小額錢債受理,而小額錢債的訴訟係唔俾律師出庭的。

再講,鋪頭犯的錯誤嚴重d, 擅自公開客人私隱,我雖然唔知佢是否犯法,但係如果上庭佢呢個行為對舖頭更加不利。

最後,律師信亦都唔係免費,每出一封都要付款。我覺得對方只係靠嚇。

如果客人如實評論舖頭的食物,收到負評就要控訴客人,我認為法律並不給予支持
你估佢唔想, 佢真係mon 緊 post, FB 講嘢都小心啲
ig唔比人留言?
咁撚多錢打官司 不如請過第二個pr啦on9
求其搵個人教

話唔定比利時啲cfu是但教
盡快耍走佢
似係屋企有少少錢就開間舖做老板,其實係一個乜都唔識嘅女人,做老闆就以為自己好型好威,自己個reply 9唔搭8,寫到唔清唔楚就話係人地無留意,又以為下下講會出律師信D人就會驚你,人地唔再理你唔係怕左封律師信,係當嗰一千幾百扔左落海唔想煩咋
似本身同人溝通都有問題
睇Facebook有人話喺嗰度做過,
全部都係現成貨唔係自家製
想知佢學啲乜
唔知店主個時拜師係咩態度呢你唔教我就出律師信比你
學訂貨掛
不過呢啲一定吹到自己點努力去學師
都係marketing
袋定幾封
唔教就岀
呢間垃圾黑店
餅既實物細勁多 睇落勁寒酸
送貨又要遲到 搞到差D派唔切
永遠不會再幫襯
法佢老母咩 俾幾千蚊請律師寫封信佢都肉赤啦
莫講話真係告起上黎要上庭打官司
間濕鳩餅店有撚錢咩
其實出律師信都要有證有據架
話出就出既咩
如果仲未收到律師信即係靠嚇
呢啲信比錢就出到 洗乜搞咁耐
有巴打話佢改咗地址

搞大佢!搞大佢!
我想收 希望餅鋪老細們比多少少錢寄多張比我🙏🏻
算唔算違反商品說明條例
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞