買電視機 / 換電視機 集中討論區 (148)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
電視已送到家
OLED 50吋係咪無咩選擇?原本想睇下A90K但最細都55吋
其實主要係屋企人煲劇同睇YouTube 同自已打機睇波,有冇需要買到OLED?
牆同牆之間距離 2.4m , 正常係買55吋定65吋?
送左先登記嫁
上次個sales 係好咁講,不過我上網登記時Sony 顯示要等候配貨
東芝M550 得唔得?
Sony KD-55X85K 行貨
$65XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度約550nits

Sony XR-55X90K 行貨
$75XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(30000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 直下式LED背光系統, 32個分區控制LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
9. 光度高達1000nits
10. 日本製
11. 支援ACOUSTIC CENTER SYNC
A90K咪48同42吋
唔建議,應該都係海信黎
所以唔一定差
好多話LG售後唔好 其實點唔好
有巴打話唔覆野
Hello step巴,想問細鋪買電視有咩要注意,諗住呢兩日去買
其實都一樣, 問下裝機安排
唔好自己開箱
睇你好唔好彩
LG有時whatsapp搵幾日都唔覆
有師傅可以忙到電話都冇個就放你飛機
同埋內部保養準則苛刻,有人買LG MON明顯陰陽mon都唔肯換,要搞到上消委會
最後話只係比你換一次,就算唔好彩再有問題都冇得再換
點解既?唔好開機試左先?
通常都係送貨架啦, 你自取??
諗住去Av outlet買,送貨驚唔驚佢會換左?
佢都係比新機你架啦
送貨+100
巴打老江湖
咁揀岩就咁+100唔好拆機送貨就算?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞