買電視機 / 換電視機 集中討論區 (148)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
6-7年前55 今時今日唔會係買咁細啦
LG 就水C2, 所以先話應該無晒

真係買行我會考慮A80J, 自己like 色水多啲,但都4皮幾?
主要睇你電視距離坐位幾遠
77A80K行貨一樣5萬
水貨LG可以考慮77C3, 77G3
水貨SAMSUNG可以考慮77S95C, 37XXX
6m 但唔好叫我買100"

我其實而家擔櫈坐喺前面打D4大概2.5m都覺得暈
如果budget 唔多就X85K
其實都係budget 問題
如果around $25k 呢個size 一係就行75x85k 一係就水77C3

認真問值唔值畀double 去買行C2?
太細要令眼球強行focus 喺一點都會有機會容易覺得暈,2.5M 65寸會舒服啲
2.5m咪75吋左右
X85K同C3完全冇得比, 差幾級
香港行貨沒有75X85K, 得75X90K
如果對水貨有興趣, 記得話係連登巴打, 有優惠價
Sor 記錯左, $25k係x90k
65吋買C2行貨都可以
77吋都買行貨就除非你多錢
唔貴的話今日都會買隻牛返去試下先
唔得就應該C3

鴨記牛係嗰啲用鏍絲批轉V 數嗰啲?
嘗試google, 隻牛sony 好似賣$9xx
跟住就係見到淘寶。。。。淆
唔好去淘寶買牛
淘寶買電器都係危險
S8500D上C3都係非常之大升級
以前x85 = 而家x90 series
所以先唔太想揀x90k
X8500D得Edge LED, X90K有直下式分區控光, 點都好D既
不過係OLED面前都只係.............
負擔得起梗係OLED,不過用開Android TV 都要睇吓自己鐘唔鍾意其他牌子嘅操作介面先
預左會唔慣,但屈服於budget
最多到時開ps5 頂
初步行左陣鴨記唔太樂觀有,有無話邊間會有呢類型既野賣,隻我應該太勁
budget 就一萬中左右
睇youtube netflix viutv多
但會轉來轉去睇 唔會睇死一個

LZ1000H 現仲貴過2000H及其他
同埋panel 是否差D?
值得嗎
謝謝
LZ1000H 現仲貴過2000H, 咁唔需要考慮
S95B啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞