買電視機 / 換電視機 集中討論區 (148)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
呢個價好唔抵,前年啱啱出嗰時買,扣埋商場、信用卡回贈、超市券、賣埋送嘅soundbar,都係8千尾
想請教下budget 3500 - 4000 55”係咪買Samsung BU8100 最好
想買Samsung QA55QN95BAJXZK 行貨。有冇師兄知邊度最抵買?
比狗
出黎隻抽啦
咁多嗲
一係UQ8100, 一係佢

睇你要黑位定可視角
老地方見
一係AVlife問折實價, 有贈品, 貴D

一係細鋪Avoutlet, 冇贈品, 平D
啱啱av life買咗, 贈品trade in哂 13900
眼殘 我買65
唔要贈品都要13900咁貴
65就非常OK
恭喜巴打買到最後平機
13900 65" oled 係咪最平咁滯
已經最平,唔會再減,因為轉款

現在唔買就冇
果位巴打係Neo QLED, 唔係OLED黎
I see
65吋OLED最平都要15k以上
明白
我都買咗55" lz1000h喇已經
恭喜巴打
Thx師兄 黑位對我重要啲
咁買BU8100
55吋4k oled 5000得唔得,或者最平可以幾多
唔得, 盛澤水貨都要7K幾

LG 55" OLED TV B2 OLED55B2 水貨
7XXX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC, HDMI 2.0x2
7. α7 GEN5 影像處理器
8. 光度高達700nits

除非要大陸牌子
Skyworth 55吋 4K Android 10.0 OLED 電視 55SXD9500
$5999
岩岩係AV Outlet買左部Sony電視,店員話3年保養keep單就得唔洗填任何野,有無巴打知係咪咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞