買電視機 / 換電視機 集中討論區 (148)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
恭喜巴打~
收到 唔該巴打
考唔考慮A95K?
之前諗住買X90J但無落訂 而家個價升到八千頭
如果俾多少少 九千有找 轉LZ1000H會唔會抵玩啲?
機身厚接受到 系統介面一般但有apple tv補救 加上五年保養oled應該可以用得安心啲

定有其他model都抵玩?
我見A90K都要萬二左右 out budget

請教step巴/其他師兄意見
LG 48C2也可以

不過Pan記畫質更好
請問係因為佢地panel唔同?定係個processor既關係?
唔該step 巴
影像處理器同調校唔同
巴打毒害朋友

值得嘉許
點解好似好少巴打詢問8k tv?
係咪非主流? 見$15000都有型號
最主要問題係8K 現階段都係不太實用,你要感受到8K 同 4K 嘅分別要再坐近啲先得,而且現階段8K 訊源仍然係少
thanks step巴
有無人試過買陳列品電視 見到部neo qled 50吋 3.9k 有啲興趣 點解可以做到咁平
想問而家LG 42c2 8千頭是不是抵買?thanks
純粹買部電視打ps5,睇下波,50/55吋
有咩推介?係咪Sony最好?
好複雜
冇咩複雜, budget 決定質素, 就係咁簡單
10000左右,師兄有冇推介?
50吋就48A90K
55既一萬蚊2022中階OLED (LG C2, samsung s95b, sony a80k)賣曬,唔急就等下
或者55X90K, 平D但同OLED唔同世界
Thx. 想問下黎緊7月Sony 係咪就會岀L系列,而家買Sony係咪唔抵,應該買Samsung/LG?
唔使黎緊
55a80L 已經有得賣,初上市價18980
啱啱斷市既a80k最尾賣10000
LG C3同Samsung s90c 都係貴過自己2022款勁多
最平既s90c都有巴打話賣緊16000
5月斷市前最平,依家遲左了
咁即係而家都無乜選擇,急要既話就睇邊款有貨
唔趕用既話,係未等到8月後等sony出埋新機,再有得平?
算ok
睇下仲有幾耐保養
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞