有冇試過俾航空公司免費upgrade艙位?

217 回覆
430 Like 29 Dislike
FT有個list SL應該高過OWS
利申DM今年得一程TPE>HKG Y上PEY
以前由綠卡到DM opup無數咁多次
第一次綠卡Y上PEY MAD>HKG last min check in
主要係overbook同埋生日
玩到盡食埋時差連up 2次,例如香港>歐洲 凌晨出發 + 254 夜晚10點機 LHR>HKG
暫時未試過long haul PEY上J & J上F
老實講而家除咗大旺季否則好難overbook
加上一堆DM+Gold+staff 再論資排輩
Bkk翻香港 同行upgrade 埋
Econ upgrade 上business
Cx 銀卡加生日
lm
lm
好偉大
可能你個樣似JW
港航 一條友去台灣
見我靚仔upgrade左做商務

有次遲到差d上唔到機
最後趕到

都係升咗做PE 一世人一次

試過搭長榮去台北,因為揀錯位分開同老婆坐,經濟艙又滿咗,當時櫃檯無話升我哋,但臨上機過閘口就印過張新pass升上商務

ps 商務一來唔滿,二來當時長榮空服啱啱罷完工
試過上business
中華去台北...早左check-in...跟住話呢班機有位...升埋business...問我地上唔上機...
我地即係早餐都唔食就上機...早一班機到仲要升級
而家仲有冇...7月去台灣過生日
我都係7月生日正日飛高雄 不過係CX
幫空姐&女乘客隊個喼compartment
我隻手未縮出尼個空姐就閂蓋夾到我手指瘀左
轉頭個purser過尼升左我上first
中華去台北
唔係滿都可以upgrade 全家上first class ,哈哈哈哈!
見你腳長?
佢打幾行字都錯幾個字
又幾好笑
Purser有無叫個空姐幫你細心處理番個傷口
試過飛馬德里up上business,訓得好舒服。空姐會踎嚮度問你想食乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞