有冇試過俾航空公司免費upgrade艙位?

217 回覆
430 Like 29 Dislike
桃園返香港
本身想book早一班機但fulled
去到checkin問吓仲有無位上
個地勤諗咗幾秒再問阿姐
出咗張boarding pass叫我跑入去
喺閘口望吓先知升咗去business
國泰試過
但係台北返香港坐得嗰一陣
從來都未試過
未有pe前
每次都會up 去程or 回程去business class
最高紀錄 有次up左去first class
你老豆係咪之後報仇
唔供你讀書 搞到你而家要入筷子
桃園返香港
香港8號風球
早左一班機返
一次 PE
但無咩特別 體驗下
我反而試過私底下調位。因為我搭左班幾full既機,我同我個fd都要分開坐。咁岩一個坐PE既人問我調唔調位,原來係佢老公係坐econ ,佢就因為班機好full升級坐左PE,我就老闆都調
business啲印度餐好食?
寵物應該坐樓下行李倉嫁喎
個籠大左姐
CX overbook 轉日航J
仲要係飛HND
多哈轉機飛莫斯科
去到上機搞勁耐都唔放我行
原來upgrade咗去business
商務倉全程勁靜勁好訓
試過坐cx 韓國返黎,比人cancel 原本班機,安排左另一班比我upgrade 左我地2個坐business
不過坐PE可能比econ舒服幾多,隻腳冇咁攰,食完個飛機餐就全程瞓著咗。
試過CX check in 時地勤話升我上business
入閘後以為可去lounge, 原來upgrade 係唔入得
門口登記時話唔入得…好柒
咁真係唔知,第一次被upgrade
超賣問我轉唔轉就試過
試過up上premium econ
我多數一個人坐飛機
每次都會著得整齊啲
但冇一次有人OFFER我升
去程delay咗半日
回程up咗去business
試過加航內陸機,原本班國際機Delay咗搞到勁多轉機客上唔到原本班機,而嗰晚得返一班機去目的地,勁多family客全部嗰晚要住酒店,可能因為得我自己一個所以就塞埋我喺最後一business 位,由原本四個鐘機程冇嘢食變咗做又有早餐食又有得躺平flat bed enjoyment
試過
香港航空
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞