有冇試過俾航空公司免費upgrade艙位?

217 回覆
430 Like 29 Dislike
文盲發現
唔係
因為佢生得高
所以一定係揀逃生位
CX去印度做義工
懷疑全機得我哋幾個係華人
Check in時直接up上PE
試過一次,搭亞聯猶,升咗上business
你同你老竇兩個調位咪得囉
成行都唔俾
N年前,間航空公司都好似執左,唔知係咪叫西北航空,去日本俾人up左上business,因為農曆新年全機爆哂,最驚訝係一上機有人幫你掛好件外套…
有,有一次搭國泰臨飛前幾日中武肺,要改期延遲,延期後搭返見到機票無端端寫係premium economy(本身係book普通經濟艙),之後人生第一次喺飛機上鋸扒,仲要係搭得咁舒服
航空公司試過唔知點解online check in可以揀pe
酒店反而試過upgrade上「總統套房」
用乞衣機票試過飛 LA upgrade 左上頭等
乜CX business 連main 都無得揀
衰衰地都應該有兩款揀
我都試過韓亞,又係好遲先到機場
兩個一齊上 business, 仲要係夜機去首爾
試過Emirates係London飛香港

第二程杜拜轉機boarding個陣冇啦啦撕爛咗我張boarding pass,之後話congratulations you are upgraded
試過emirates,香港去杜拜個程check in個陣突然升左,仲要A380,成程機都好爽
Northwest同Delta合併咗
有個空姐話我太靚仔upgrade咗我去first Class同我扑嘢
單身狗自己去旅行成日俾人upgrade
咪係 以前又話綠卡都有得升
疫情後坐咗6個sector CX 一次都冇升過
利申OWS 應該upgrade priority高過CX Silver掛
著短褲是咪唔會比人upgrade
Ching係起咗飛先講?我同你一樣但係佢搵人嚟整好就算 臨land仲要再壞過
經常一個人旅行出差
試過被upgrade到business class五次
同人唔同命
一次upgrade都冇
人生第一次俾airline upgrade 坐business
係七八年前坐廚叉 在曼谷返香港 無啦啦張boarding pass seating number 係十幾號
上到機先知係business
記得附近係有好多大陸人
自己一個. Ba 倫敦返香港.
Upgrade上business
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞