有冇試過俾航空公司免費upgrade艙位?

217 回覆
430 Like 29 Dislike
印仔又唔信
幾嚇人
旺季搭PE, 幾次都upgrade 上business
不過係閘前先講,冇得入lounge
試過聖誕last minutes 買左張5000幾蚊去曼谷嘅機票 去程喺閘口upgrade咗
我仲著拖鞋上機
航空公司會有record
成日坐會慣性upgrade你
廉航排去逃生位算唔算
條女俾人食咗?
Membership同乘撘次數係其一
Solo passenger被升級機會都會高好多
但唔一定嘅
我都試過被啲好少撘嘅 airlines upgrade過
仲有啲 airlines就死都唔會upgrade
例如SQ
我個上司好多年前就係SQ PPS solitaire但佢話撘咗過百次都未被佢 upgrade過一次
試過坐CX Business,成身勁hea咁上機,臨上機前比空少「溫馨提示」呢邊係Business Class
試過三次國泰up左上business
成日都有.睇住d機位黎買
改鳩人時間再要你坐啲19位就試過垃圾hx
邊度
CX 銀
一年飛3-4次Frankfurt, 平均每4程有一程由pey up to biz
自己一個同坐extra leg room 或bb位最高機會
member一拖幾既都無用
佢係諗點upgrade影響最少
redeem ticket 機會會大過俾錢買

利申:KA時代去KHH成日俾人upgrade
依個幾好笑
撕左先講野
十幾年前坐JAL香港飛北海道免費upgrade上business
上個月JFK飛HND坐ANA 升咗我上premium economy

日本airline世一
Etihad
同旅伴一齊被up
搭因航係閘口俾地勤撕咗張boarding pass
然後佢再拎過另一張boarding pass出嚟話upgrade咗
嚇撚死
成日飛 一次都冇
可以瞓得咁舒服 已經係最好嘅享受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞