有冇試過俾航空公司免費upgrade艙位?

217 回覆
430 Like 29 Dislike
搭咗幾年KE
然後有次幫我upgarde咗Business
生日正日果日飛峇里島

坐CX 金卡會員

佢話公司為左戥「尊貴」既賓客生日快樂
Free upgrade 左上business 連同行一人
而且可以用first class lounge
不過果架機係假J 無得訓平但都開心

班機econ客 應該坐唔到一半
Business 我地兩公婆自己坐曬
試過CX up咗去business
服務真係差好遠
第一次覺得有錢真好
要著老西
真係幾柒吓
搭左十幾年飛機

唯一一次 維珍澳洲

eco 升左premium economy Sydney 飛香港
同你差唔多
不過係跟團有條友買手信遲大到,然後冇曬econ位
跟住成團升上商務仲要有得上上層坐
上次坐香港航空,無啦啦話恭喜你被揀中,up咗上商務
我老母同我講嗰時我重係一兩歲派咗去逃生門位
連埋我老母一齊upgrade咗去business
ANA up過上商務
JAL 同因航 up過上 pey
銀咗差唔多十年都無試過
洗唔洗比錢?
家下DM都冇
因為無客好少overbook了
唔洗啦
上個月試過英航免費up上pe
你老豆可能特登揀逃生位
諗住利用你up上business
15-18年
你如果book extra leg room 好易會上到PEY
book PEY overbook 又會好易上business
特別係美國機
有,有貨艙up 上平民艙
試過上網揀唔到窗口位
checkin時問空姐可摸耳要窗口位,因為要餵人奶
空姐直接upgrade上假J
有冇人試過長途機俾人upgrade上Business?
疫情前CX 飛行里數換左2張商務,後尾班機有問題轉左另一部機,但冇位就Up 左我哋上頭等。頭等真心正到冇嘢好講,餐飲直頭媲美四星級酒店。舒適度同經濟位2個世界。
金卡廢柴 疫情前 台北機好多Stand by 基本上回程都會up 上business/pey 有一次上first 但business 服務

有次會籍周年紀念 都有升 不過短途高雄
原來文華喺航空公司
試過幾次
最開心係Chicago返嚟由PEY上咗Business
瞓得舒服好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞