Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY 討論區 (22) (冰/童/英/J/富/蚊/朱mic)

1001 回覆
14 Like 13 Dislike
新果條party game
富哥對住麗英特別有火
薯是臥底都係

利申富哥fans
鬼叫麗英啫住哂
啫到自己都心虛
請義工最大問題係有人會當fans meeting
個問題喺邊
做義工都係要幫手㗎
話就話可以近距離接觸姐
呢單野已經唔淨只連登仔,係連IG都嘈緊
最主要都係兩個不同既角度

部分Fans買佢地出既產品,買週邊,參與佢地既活動
甚至有人整哂燈牌 橫額,唔計較金錢同時間,只係想見佢地,想撐佢地
同而家做運動會義工,對某啲Fans黎講 同上面係一樣架

但其他人黎講(主要係非fans),就係搵Fans笨
今日開咗先河,以後試當真 Viutv TVB 英皇華納等等全部可以慳番哂人力資源,商家賺到盡
之前sofun定價,或者出書都有人嘈過太貴 太掠水

其實重點都係睇你點睇薯茄,係變咗惟利是圖既商家,定有心想整個fans一齊參與既活動,或者偏向邊一方面多啲,單係咁已經好難共識,外人證明鬼到咩
從我地角度,賺到盡唔係問題,賺到錢搞好啲片好過除咗綜藝,其他片完全飛住睇,事實上綜藝都開始樽頸,冇新既創意,下下靠幕前化學作用(好似琴日條片 雖然依然好睇好笑
幫手同做嘢個chain of command已經本質上唔同
一間一啲人淨係想痴埋啲幕前 你話唔話佢好
做得差做得慢 話佢又好似唔夠理直氣壯 因為人地係義務性質
唔係道德問題 係效果同效率問題
唔知你冇跟定點
先河黎講點都唔係pomato
試當真係成日叫fans做臨記
點解唔係fans嘅人要care fans有冇俾人搵笨?
唔好撚中計,班友就係想挑起唔同channel開火互片炒花生
事實係大家都各有風格同方向有乜鳩好比較

唔使搞到咁複雜,人哋靠良好經營build到形象賺到錢係人地本事,同搵唔搵義工幫手係兩回事
大把商業機構搞event都搵義工啦唔撚去屌佢哋?義工呢樣野就係咁既性質,要解讀成搵笨柒咁其實所有義工都係架啦,咁咪等於反緊義工呢樣野既存在

仲有啲友仔屌車馬費,我想講既係我以前做開探訪老人院舍個d真係無償食自己架包你一餐算好架啦,唔好當係必然,而且人哋仲要有言在先,你enjoy咪參加囉,過唔到自己咪唔好玩囉,食得咸魚抵得渴有咩好屌
現今世代已經連做義工都要屌 真係好可悲
其實都係fans向活動姐...
有得見班team,又有紀念品,仲有其他youtuber
我都想去唔覺有咩問題
呢d都係你情我願,宜家咁大個機會同佢地一齊party
照班友邏輯其實fans搵到佢哋影相,因為佢哋係牟利機構,所以要俾返錢fans,因為人地fans幫左無宣傳
有啲野講出口就無癮
中point
正解
希望今屆搞完陸運會,下屆可以搞水運會
睇肥蚊下海?
好搞笑,每一個都有兩三個負評
已經唔理啲腐皮
冰冰ig
個班垃圾除左負評仲識做咩
留言鬧我丫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞