Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY 討論區 (22) (冰/童/英/J/富/蚊/朱mic)

1001 回覆
14 Like 13 Dislike
朱mic隻手好尷尬想摸邊?
呢d 咁咪幾好
呢種宣傳方式其實唔錯
肥蚊套衫幾夾佢
jm9
應該就係之前無出到個集?
而家嘅固定負皮量好似越嚟越多
以前一個起兩個止,而家閒閒地都四五六個固定負皮
但係又咁講
如果係會員活動,咁呢件事嘅核心就係一班會員,咁佢地冇金錢回報都叫合理,但係而家係義工,即係話核心係小薯茄做節目製作呢件事,唔係一眾招募返嚟嘅參加者,呢一度嘅用字已經值得斟酌
好撚好笑
以前少好多
真係一個起兩個止,有啲唔知係咪睇唔到會冇負皮
是拉
又咁講
如果係探訪老人院呢啲慈善性質嘅嘢冇「人工」(包括車馬費)又好正常,因為你係本著顆善心去為弱勢服務
但係而家小薯茄呢單係商業活動,你招募啲參加者返嚟唔係做現場觀眾,而係工作人員,咁係咪都應該有返些少酬勞畀返人,當係答謝佢哋喺場Show入面嘅付出好啲呢?
其實我最鍾意睇拍攝花絮
但自從上一次連出三條之後就好耐冇再出過...
真係尷到不忍直視
https://www.marshals.co.uk/about-marshalling/frequently-asked-questions/

Are Marshals paid?
No. Marshalling is a hobby. All Marshals are volunteers who enjoy being part of motor sport.

搞場賽車賣哂飛都會唔俾錢請班Marshal,仍然吸引到一班好鍾意呢項運動嘅人去做
Agger 搞大型活動會請志願工根本好正常全世界都係咁

又唔係強逼你去做 覺得冇錢都做on9咪唔去做 肯去做嗰d都覺得冇問題都唔明其他局外人屌乜鳩
富哥跟左mike導去非洲,應該有排都唔見
好似拍2個月
希望仲有命返黎
非洲仲安全個香港
我講緊mike導對富哥安唔安全
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞