Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY 討論區 (22) (冰/童/英/J/富/蚊/朱mic)

1001 回覆
14 Like 13 Dislike
第二屆office 減肥大賽
個重點係, 其他channel d肥仔有佢地既定位係關肥事
但佢定位/角色係從來唔關佢肥事
佢之前有個好問題係講自己野既時候硬係好似誇大左咁
唔知係想搞笑定點 睇之前d會員live最覺
但老實說而家好左 收斂左
咁其實佢定位係咩
到時減得好辛苦又喊嫁啦
真係唔知
佢真係要搵清楚自己個定位,而家只係一個隨處可見既肥仔
依點我認同
佢之前成日講個point 出嚟好似 「吓,你唔係唔知呀」嘅感覺, 但其實得佢一個人覺得係咁
依個真係性格問題, 個人覺得佢重未適合拍一啲會show真性情嘅嘢
今次係真
小背心
其實我覺得最壞二人組可以出一本寫真集

行怪奇異想天開風格
兩條交換片嚟講,機動派人嚟果條呢,超酸夾啲,比到色水野,個男仔太生硬無乜笑容,好多時似陪超酸嚟的幕後咁

臨尾佢講果個beat box 笑話,好似齋讀咁,而呢個笑話阿冰其實有講過,好笑好多

小薯茄去果條,j 童太好默契,又識玩野,一貫薯茄綜藝高能輸出👍🏻👍🏻
好多片睇
j童果條好好多
另一條飛住睇
唔睇都唔知超酸喺鄭中基果到
我反而鐘意機動果條
朱mic做得幾好
同埋結果完全係冇富哥嘅出現
肥蚊啱啱加入果真 我成日喺啲片留言同佢打氣 依家越黎越覺得係咪有啲嘢真係勉強唔黎

成日覺得佢錯過咗同其他成員講笑嘅機會 啲punchline就咁冇咗

好似條交換片 超酸佢哋啱啱行入小薯茄 問洗唔洗interview先決定入唔入到職 朱mic問肥蚊係要interview先定係佢哋已經靠關係入咗職

擺明係玩嘢 想肥蚊答類似佢哋已經行咗後門嘅嘢

點知肥蚊好認真答要睇吓佢哋今日嘅表現先知道可唔可以入職 童童同朱mic個唔知接咩好個樣真係好好笑

仲有之前不准睡大挑戰 阿冰聽到論語句 君子不重則不威話肥蚊一定好威 然後佢都係好悶咁應咗句 係呀我好威

不准睡大挑戰嘅表現話係太眼瞓嘅話 上次個忍術大挑戰 佢整親一隻手 程人富叫佢到吊環環節可以試下單手跳過去 好明顯講笑 單手點過

點知肥蚊又係好認真咁話 我有諗過 完全聽唔出程人富講緊笑 程人富又係呆咗一秒
阿杰都去咗嗰邊
佢2個入到去之後都撈得唔錯
係,機動嗰條好似鳩啲同埋機動嗰條肥蚊表現都好好,好少見佢咁relax嘅tone,又冇乜點做多左,又有笑位,真係要保持呢個vibe 喺小薯茄啲片
睇番上幾個禮拜個會員live 笑到噴水條片 佢直頭趕客

係又笑唔係又笑 仲要好明顯睇得出假笑 可能佢以為條live係為左笑 定佢以為出力咁笑=俾人睇到佢努力

最後live chat有人講左句話肥蚊over左佢先識收
阿冰麗英阿John響佢鳩笑果陣全程響執邊目無表情望住佢
個樣係問真係咁好笑?
我同意肥蚊真係唔岩小薯茄 或者youtube真係唔岩佢 舞台可能先係佢發揮既地方
果下咁快都比你cap到
佢兩個點拍點影都咁令
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞