Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY 討論區 (22) (冰/童/英/J/富/蚊/朱mic)

1001 回覆
14 Like 13 Dislike
我認為佢喊係某程度上既情緒勒索 我唔想仆街香港人上身話我有俾錢訂會員
但除左喊係有更加多既做法去回應批評 喊係最撚差既做法
佢又唔係靚仔 次撚次都喊 講真我家陣睇佢係會飛住黎睇 我唔想做觀眾都要俾人情緒勒索
打漏左句 佢喊一次我會同情佢 喊第二 三次我就會將佢當成煩膠
你講中咗point
條片有佢喊嘅部分唔完全係佢問題,因為導演,剪片覺得冇問題先放入去,所以其實大家都有啲責任
當然肥蚊自己都有自己嘅問題
個人覺得佢太多包袱,所有野都好冇信心,唔敢太放,做得盡
再加上佢嘅性格,外型唔夠討好,所有嘢加埋就變咗俾觀眾有唔好嘅觀感
認同高Ling glamping 條片講嗰樣嘢,佢rejoin小薯茄之後好似好驚一啲嘢咁,老老實實佢舊嗰啲片真係好好多,比較放
希望佢開到竅
點都好,都會支持佢,加油啦
冰童J富英越黎越紅

小薯茄越黎越頹

我認同,其實觀眾只會呵你一兩次,再多就煩甚至成為負面記憶點,試想下身邊有朋友郁啲就emo 你都怕左佢
喊一次半次 睇完係同情佢 想比多d時間佢進步
但久而久之 進步又冇 又不斷賣慘 呢下就會開始反感
阿j係一個好成功既例子 respect
*冰童j富英mic
好認真做on9嘢
希望佢出面多啲job
利申:我係早幾個月先開始睇,由冰戲富開始睇,之後睇party game,然後先睇埋pomato daily d vlog,懲罰,J遊列國(不過因為收音太大風所以睇左兩集就睇唔落去),連J 哥通渠都睇埋

所以我唔知J 哥以前點俾人屌
但係可以肯定既係J 哥好有義氣亦好努力
感覺上條條片都會有J 哥 (例如d 幕後片,探班片),玩game 認真得黎亦都好take care 其他人
成個feel 同肥蚊都好唔同
我覺得無得複製J 哥而家算係成功既方式

肥蚊個問題係佢只係一個好普通周街都有既肥仔,暫時睇唔到佢有咩突出,咁樣已經好難令人淨係睇佢
J哥都用咗4,5年時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞