Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY 討論區 (22) (冰/童/英/J/富/蚊/朱mic)

1001 回覆
14 Like 13 Dislike
好撚癲
幾時再拍薯茄郵政信箱
上次拍係1年前 依家個信箱會唔會已經塞滿曬
無架啦,大公司唔做呢啲野架啦
一集比一集低view
最新嗰集一年前,4萬view都冇
叫人點拍落去
大佬,當初你唔係為view 拍架嘛,你係真心想多謝觀眾架嘛,想有交流架嘛,你睇讀信內容啲觀眾係幾用心幾想交流到,如果正如你講因為views 低就唔做咪就係大公司化左囉
升球大戰隻game幾正
劇情片系列片>>>>>>>>>>讀信
Views低咪證明冇咩人想睇
拍觀眾想睇既野有咩問題
我都會想小薯茄出多條drama/系列 多過讀信啦
D信既內容又唔係有趣
好難唔睇view數做人
但係呢啲預咗view數會低啦 因為得有寄過信嘅死忠先會留意 而且大機會唔會睇晒成段片 會一直跳搵佢哋讀自己嘅信果part 睇完就完
交流就開live啦 出片交咩流呀
但而家都冇每個月嘅薯茄噴飯直播
其實啲drama片係最低view,綜藝先係最多人睇.但我當初睇小薯茄其實就係鍾意drama片不過似乎大部份人都係鍾意綜藝型
而家drama太薄弱
拍返好似 如果距離看不見 呢個水平先啦
仲有係副channel出
成長的聲音
好想睇返依D
男兒don't入樽其實幾好,唔知係咪蝕錢,已經無再拍呢啲小電影
呢啲幫廣告商拍野先願意全台人力物力去做
當你走向完全商業化,睇view 數做人就慢慢會單一化,愈做愈穩陣,咪好似tvb 咁

多數channel 都係初創至發展期咩都敢試時最好睇
其他片就話睇view姐
薯茄郵政信箱嘅片都要睇view做人?
出呢系列片嘅初衷係等fans知道佢哋有收到信 同埋知道佢哋睇完信嘅反應 只for有寄信嘅人睇

冇遊戲玩 冇drama睇 得2條友由頭坐到尾喺到讀信 各自各讀完一封到下一封 又冇咩互動睇 你想要幾有趣 本身都唔係為有趣拍 又出喺副channel 高view先奇啦

同埋讀信嘅片好難靠view判斷觀眾想唔想睇wo
本身都係for有寄過信嘅人去睇
冇寄過嘅人唔會睇 更冇可能會重新睇返
就算寄過信 都唔會睇寄信前出嘅集數
想知觀眾想唔想睇 得佢哋內部先知 例如多唔多人寄嘢
如果距離看不見 呢條係好睇呀
但係時間同金錢成本又高,view數又差

確實如果冇sponsor係好難拍㗎啵
應該係忙,啲野做唔切先無拍姐
你見條六周年show記錄片拖到七周年先出就知
咪就係 真係靠光合作用唔使睇盤數咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞