Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY 討論區 (22) (冰/童/英/J/富/蚊/朱mic)

1001 回覆
14 Like 13 Dislike
J 哥以前比人笑尷同成日沉阿冰,而家佢就將呢兩樣推盡佢,認真係柒事同擺明專登追住阿冰嚟講

肥蚊不如索性推盡emo , 拍幾條片乜鬼都感動一番乜鬼都喊,將件事搞笑化,可能仲好睇,反正已nothing to lose
富哥好清楚自己定位
其實好難,做到咁已經算係奇蹟
綜藝唔轉好易遇瓶頸,好似老人台153咁幾廿年都玩同一樣野睇見都想嘔
但你轉又等於將積落既人氣重新洗牌又要花一大輪時間令觀眾接受,成本唔野小

要long term發展真係要睇吓個台可唔可以發掘到兩三個專科咁去玩例如體育電影文化音樂,依家都做緊但真係未夠

有樣野班口臭haters講得啱,玩小學雞野扮可愛唔可以扮一世
100 毛可以做一個借鏡
J哥一開頭俾人屌得仲勁過依家啲人屌肥蚊
阿j無比人屌得咁勁
最新一集遊戲雖然sell熱氣同正面但cheer個part好明顯做比肥蚊 平時佢地圍內會mean幾句之後先會正面返當玩下
問題果陣冇咁人睇
大把時間比佢追

同埋J哥本身真係好好

最近朱mic ig有條鬥樣衰既reels都係
朱mic阿j都做到效果
但肥蚊淨係on99咁坐係到笑
好似條reels冇左佢都冇分別咁
唔知係咪肥蚊唔玩得 所以朱mic淨係笑阿j
條reel得2個人就太dry了,所以要放多個路人丙
真係唔覺喎
起碼J哥阿冰都有笑佢先 (追女仔辯論)
女仔嗰啲都有兇佢
唔好咁自入為主或者過份解讀先
見ig仲pin緊招幕前個post 可能揾唔到啱嘅人
好難搵到個新人夾 仲要係女 一定比人拎黎同冰童比較
好似冇限男女?
佢呢個meme我睇過原版
原版係close shot兩個人影好笑好多
所以我更加認為加左肥蚊轉wideshot無咁好笑
路人陪笑feel 夾硬加落去
女喊就話好睇
男人老狗肥屍大隻成日賣喊 jm9
個人咁撚負面好心唔好留係小薯茄 又唔見童童做唔到賣喊
女喊得多都唔好 成日喊既女一定好煩
佢係無限嘅
早晨
今日 (大部份) 打工仔都有一日假
喺屋企無嘢做就睇吓呢條片啦 差少少就1M喇
https://www.youtube.com/watch?v=0cIqm3Q04KA

聽日記得準時返工
根本個個都想睇女 冇女既片view 數差幾多下
現實就係咁 個個都睇女行先
四台定唔知邊一年周年片
高Ling已經話女決定view 數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞