感情受創過嘅你 仲相信愛情嗎?

334 回覆
291 Like 36 Dislike
老套一句時間會沖淡一切,今日嘅我都笑鳩以前咁認真、做過嘅嘢

做人最好做到乜嘢都一刀切冇煩惱
唔係變
而係一開始就無好鐘意過

又或者未定性唔想綁死一夥樹度
But呢D人最終通常無好結果
應該係 一直都無好鐘意過
我試過咁對一個女仔
最終不斷有報應
你幾好嗎?
心痛到唔想生存
好掛住佢
你都好 佢仲會見你
佢有冇心痛你喊到咁?
同樓主有差唔多嘅經歷 哭夠一百零一次就會好d 抱!
多謝你

跟你多麼的類似
講到未來 只有懷疑與懷疑
愛情係好玩,但千奇唔好玩愛情,因為可能真係會害左佢一世。呢句話好正確
要有一個共患難既令一半真係好難。已經對拍拖充滿傷痕,知道自己個精神狀態好難再承受下一次傷害。
依個世界有啲野係公平,你開心幾耐投入幾多,可能有一日會跌得好勁。
唔係叫人唔好拍拖,但係有時唔好太上心all in 哂比另一半,因為一輸可能你承受唔到。要錫自己多d,我自己就係成日會收埋自己。以為自己大心臟,但事實上唔係,有啲咩唔想同朋友講,不妨可以係度講,連登仔都仲有好多好人,唔使理有啲幸災樂禍嘅傻仔
我覺得好多野都係不斷試番黎,
etc岩岩番工做野都會出下錯,記唔住野,
愛情都係,唔係個個一黎就咁順,
所以唯有就係唔好將問題上升到咩複雜既諗法,
好似有d新同事會質疑自己辦事能力,其實無他,但手熟爾。
好難控制到唔allin 都冇諗過會分開
傷到真係承受唔到

我都唔想同朋友講 人人生活幸福點會明
加我好想保護佢 唔想俾人講佢
其實係同佢一齊既時候
就覺得佢做乜都係好,睇唔到佢對你唔好既一面
你都識講,佢冇你啲相,亦都冇睇過大家影既相
呢樣已經係其中一個端倪
下次遇到覺得啱既人,唔好all in哂落去
先了解清楚對方係個點既人先
就算不幸分手,都冇咁傷
順其自然 不強求 亦不抗拒
人生有好多未知 順其自然
真,同居三年話變就變,原來對方一早已經想離開我,身邊個個都知得我唔知
知道佢單身之後生活多姿多彩,我仲以為自己係佢嘅全世界,原來我先係佢嘅負累。

絲打你都要努力過好每一日,相信自己會一日一日變好,就算會唔會再遇到另一個佢,你都會變成一個更加堅強嘅人。
我完全明白,因為最清楚你同佢嘅關係都係你哋自己兩個,有時候人哋講啲咩當參考啦。
多謝你 你要撐住

得我地以為自己係人地全世界
因為我地覺得佢地係自己嘅全世界

好掛住以前 佢個笑容 我個笑容
佢而家一定好開心咁過無我嘅每一日
而我唔會再笑 唔會再開心
如果人有得返去相入面果日就好

好努力咁撐住
成個人成個心碎哂咁
喺夢入面見到佢 已經好開心
唔會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞