感情受創過嘅你 仲相信愛情嗎?

334 回覆
291 Like 36 Dislike
最清楚嘅係得兩個人 好多嘢其他人唔會明
個腦裝哂全部記憶畫面 得我第一身感受過兩個人嘅每一刻
我有過嘅期待 旁人點會明
每一秒都諗住佢
慢慢嚟啦,最後都係要靠你自己面對㗎啦。一切隨緣
其實連登好多正常人
不過真係要睇咩台
同千祈唔好上熱門先傾到計
我想講好多謝你呀

見到好多冇同理心嘅人 更加學要企人角度諗
有人係會見人唔開心 踩多兩腳

其實打幾句又點可以講哂所有事/詳情
加上尊重人 珍惜段感情 好多都冇打出嚟

咩說話都會聽 好想學做一個更好嘅人
多謝喺呢度陪我渡過咁辛苦咁痛嘅日子
好難控制到唔allin 都冇諗過會分開
認真 係難 但係要
以前我都成日用呢個意思
閙叫春台啲男仔
其實不分男女 所有人都需要咁
人大咗更明白
我all in你姐 我點知你有冇all in我
可能會有人覺得咁咪搞到好似好有機心
好唔浪漫?
Ok無問題㗎 你係要將佢童話化
第日有啲咩事發生 係你自己有份種落嚟
同埋冇人叫你兜口兜面講出嚟嫁嘛
伴侶嘅嘢 你當係一種調劑 生命歷程
甚至衰啲講句志在有個伴
咁就100%fit哂
你睇以前幾多問點解要結婚po
成村人答咩入醫院做乜春手術有人簽名之類
我反哂白眼嘅答案
你就知好多人嘅愛情
其實唔係愛情嚟
唔洗咁客氣
其實叫春台就係用嚟講呢啲嘢
不過你都要俾期限自己
唔係因為怕你長氣
而係你越沉淪得耐
就會越蒙蔽咗自己雙眼
睇唔到身邊遇到嘅人幾耐
我都唔知可以點安慰你
抱抱俾個支持你
最緊要唔好收埋自己,有咩就講,我最近都因為感情問題令自己精神狀態前所未有咁差,可能要睇醫生。但同事唔想朋友同屋企人擔心所以收埋自己
Exactly!其實有時候要更加珍惜兄弟同埋屋企人因為佢哋可能先係陪你行得最耐個個。
同埋有時世界真係好現實,當你同佢一齊嘅時候你可能比到啲快樂佢,然後當你低潮個時可能就會走咗。希望各位都加油!會過去的
其實經營一段感情係好難 重點係大家有冇心 既然佢冇 你留戀都冇用 不如好好對自己
經歷左差唔多一年都未放低,已經好怕夢見佢或者接觸到任何關於佢嘅嘢。
因為知道一諗到佢,又好似會彈返返轉頭咁
總有一日你會學懂更自愛
愛自己多過愛對方
或者到時你會開始享受單身
又或者會遇到一個非常有耐性去擁抱你靈魂既人, 然後故事又開始
唔知要幾耐先走到出去
好想快啲完咗呢一世 每一日都好辛苦
離咗婚之後已經唔敢再認真拍拖
覺得自己太上心就會抽身分手
唔敢再拍拖了 一路期待婚姻原來可以咁唔認真
30頭了咁就一世
諗返以前都好開心
我嘗試用一個新角度去探討下
其實愛情 同 婚姻 係兩樣野
就算愛情應該點樣都係當事人決定
點解覺得你認為果種先係唯一形式?
當時人有共識咪ok
"其實唔係愛情嚟" 我覺得有d arrogant
無所謂
各有各睇法
超型, 你贏哂, 佢想番去你到? 你拒絕左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞