感情受創過嘅你 仲相信愛情嗎?

334 回覆
291 Like 36 Dislike

屌打錯字好撚7
愛你嘅人唔係你有幾好先會愛你
就算你點 咩都無 愛你嘅人仍然會愛你

對你黎講咩叫愛情先

有時候愛情唔係一生一世, 而係大家相愛過開心過咪得
比較似係直情唔敢再相信有人願意愛自己
極其量只係鍾意同有好感, 互相吸引
兩個人既距離只要再近多d, 對方肯定就會頂唔順
從來都無話信唔信
只有知道佢對我有無用
我嘅愛情 大概係發生咩事都對對方不離不棄
開心一齊過 唔開心都一齊過

去到生命最後一刻都照顧 陪伴住 愛對方
無人完美 唔係完美先值得被愛
你一定會有某樣自己嘅特質吸引到人愛你

個個人背景 成長環境 性格唔同
要搵個雙方都有心去磨合 真係幾難

加人地愛你 你又未必愛果個人
你愛果個又唔一定係愛你

人生…
太ideal一段愛情唔開心已經唔係愛情啦

執著個人係身邊做咩
人生總有難過 唔順利嘅時候
愛情係支持住你繼續撐落去 去渡過呢啲艱難時間
見到果個人就會好開心 有動力有目標去為咗對方有更好嘅生活
咁你而家咪本末倒置
追哂你其他po,返唔到轉頭架喇,嘗試過返自己既生活啦,搵吓朋友搵吓嘢做乜都好
ex兩三個禮拜就同第二個一齊,我都係怒屌左,不過仲未瀟灑到,五個月啦仲係有啲唔開心
都算好 佢果陣仲俾你搵到佢 冇消失
真心對待過嘅一段感情 邊會咁快冇事

好想時間過得快啲 突然一跳就幾年後
想知到時嘅自己過成點
有冇想知點解呀
咁果時一定想知嘅
始終細個
不過坦白講你可唔可以知
都要睇對方有幾坦白

所以咁多年後
我都真心冇點怪佢
亦都因為呢次經驗
我之後都會同一齊果啲講
如果有日唔再愛唔緊要
最好大家知咩事而變成咁樣
唔需要怕咩做衰人之類啲濕鳩嘢
人變係日常
但係都要尊重返對方付出過嘅時間
佢哋未必係想求返一齊
只不過可能係求一個答案
呢個係我對對方嘅宗旨
絲打 攬攬
有日唔愛 對方一句都唔想再講
應承過會講都冇用 一齊果陣乜都話可以

都係想要個答案 每日不停咁諗點解
得到嘅一句係 玩完喇你唔需要知
咁認真換來咁樣 真係唔知點起返身

唯有好好感謝對方曾經嘅付出
果個開心真正存在過
樓主呢幾年有冇變醜變肥自暴自棄之類,唔上進等等?
然而詳情寧可不說
唔愛就係咁,鍾意嗰陣幾好聽嘅嘢都講得出,話咩希望永遠你喺身邊畀我依靠呢啲咁嘅說話都講得出,之後一句唔愛就898

到而家冇貨又想翻兜,人就係咁可以好善變,拍過幾次拖到而家30幾歲,真係覺得自己一個會開心過拍拖,起碼唔會咁易畀另一個人影響到自己先
唔會再相信愛情,因為99.9999%女人都係死臭雞
先愛自己再愛人
正解
啱啱尋晚分咗 明明我咁愛佢 點解我會有咁嘅下場 點解我哋個結局會咁
鐘意果陣咩都講得出
唔鐘意果陣 幾難聽嘅說話都有

一個人算 希望呢一個人生快啲結束
希望到時啲人淨係記住我開心個樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞