感情受創過嘅你 仲相信愛情嗎?

334 回覆
291 Like 36 Dislike
Del 我都 del 唔落手
而家間房仲放滿晒佢d 嘢
都幾難搞

只係我其實仲未好接受到 走到最後既唔係佢
我實在無諗過
點都好過一堆人因為唔想受傷
而永遠帶住保護罩
感受唔到真正應該有既情緒張力
我都無諗過 已經一早想像好哂未來生活
拼搏事業想一齊升職
再一齊變老 第時仔女大咗有自己家庭
我地邊個行先都繼續努力生活
我自己覺得唔係,上個禮拜仲好地地一齊食飯,一路都無乜鬧過交
所以掉返轉諗,其實分手未必係壞事,只係篩走啲唔適合既人。

而家同之前遇到既只係比你自己去成為一個更好既人,咁諗會好好多
的確我依家都係咁諗 唔係壞事 只係間唔中諗起都會
生命就係咁多變數 所以先會多姿多彩

不過記得唔好失去盼望
我而家對未來都仲係好正面
我相信明天會更好

所以而家都積極d 整理下自己
進修下 儲下錢
為下一段感情努力
趁單身無咩包袱,做吓自己一直想做既嘢
啱啱行咗去我地第時住果度 眼淚係咁流
仲記得我地前幾星期好開心專登喺屋苑出面望 6月收樓就有得入去

而家唔知搵錢嚟做咩 唔知生存做乜
好心痛呀
而家淨係信sp
人隨時會走 隨時會變
Allin咗落一個人一段感情 最後得返一個人喺度痛
全部承諾都係呃人的

希望你遇到個真心嘅人 再毫無保留咁鐘意而對方識得珍惜
其實如果另一半出軌 但真係好愛佢你地會唔會原諒佢
年半都係咁
shit好驚
不過沈澱嘅時間人人唔同嘅
其實已經有個好愛嘅人點會出軌
出軌果下佢已經冇諗過另一半感受

起碼我眼中 心中 只得佢一個
俾個幾好幾靚嘅人我 都唔會動搖到

唔係原唔原諒 係肯唔肯定佢之後會愛自己
同識唔識珍惜果個一直喺身邊嘅人
我當發夢果陣仲一齊緊
係咪佢喺另一個時空陪住我
有人曾經係我失戀時同我講過,叫我唔好唔再相信愛情

我相信佢所講嘅,然後再比人傷害多一次

雖然隨住經歷嘅累積,會慢慢織出一片保護網比自己,等自己唔會再受到傷害

但係內心其實仍然憧憬住果一片,唔使掩飾自我,可以做返最真實嘅自己,果種最純真嘅愛情

所謂相唔相信愛,我覺得其實只係自己遇唔遇到果一位令你可以相信愛情嘅人
同得果個人一齊 唔會預會俾人傷害嘅一日
因為相信果個人

好難得搵到個人可以做最真實嘅自己
但要雙方都將自己內心交出嚟 先係健康嘅關係

傷到都唔知咩係愛情 唔敢再信人了
有道好厚嘅牆圍住自己
我仲要睇哂佢同人地啲對話 我覺得點解一個日見夜見既人我好似唔識佢咁
點樣克服個種空虛既感受,已經搵好多野忙,但係一靜落黎都會覺得好似有啲野無左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞