感情受創過嘅你 仲相信愛情嗎?

334 回覆
291 Like 36 Dislike
我都有,介唔介意講下你會聽咩歌
其實有幾首

理性與任性之間,放下的頻率同埋我個名

你都介紹下你聽嘅歌?
不來也不去,葡萄成熟時同埋眼睛不能沒眼淚
用好感性既角度嚟講,我覺得係抒發情緒既一種方法嚟
就係反思完,覺得其實自己唔係一個好既男朋友 都係適合自己一個多啲
有時因為某幾句歌詞而聽嗰首歌
agree,聽聽下好似係自己既心聲就會不自覺咁loop
有冇人試過諗唔開?
每日都好難過
其實你講得岩,我會形容自己喺感情以外既世界已經朝住自己想去既步伐追趕緊,但感情世界方面可能行前左幾步,發生左啲事之後就原地停留
上邊所有野都有
之後覺得其實唔多唔少多拍過三五次拖
我已經算好彩,平均都叫好黎好去
依一刻會覺得自己無咩能力可以係去認識下一個
再追下一個
再去迎合一個我依家根本唔識嘅人
而嗰個人都係有可能性格不合
有可能會出軌
有可能有任何一個問題引致再一次分手
咁做咩要再走出去拍拖

或者過多陣我都係會繼續拍拖
但我只係依一刻覺得好攰
同人生真係好似缺失咗個大洞咁
其實係,而家網絡咁發達,出軌易咗好多
分手年半,拍咗好多好多年

曾經遇到一個可發展對象,但相處落發現自己未準備好,大家淡出嗰下好似覺得自己喺感情世界行返轉頭
有做緊欣賞自己愛自己,不過上一段感情嘅遺憾仲係唔知點let go,所以會形容自己喺感情世界原地踏步甚至行返轉頭
我唔止廿尾呀,唔自爆太多

如果簡單做總結既話,會覺得同呢個人行左咁多年都去唔到終點站,遇到下一個可以去到既話會好對唔住上一個,但我又知道已經分左手,已經冇對唔住邊個既概念
慢慢會磨蝕晒啲溫度

不敢再投資
中間發生過好多事,我都知呢種心態好辛苦但就執念好強
係呀,你望上去樓上都唔少我就係其中一個
以為投資咁多心機時間 人地會明會開心會感受到

而家得自己喺度想對方好

日後遇到咩人都唔會放任何嘢俾人了
一秒都覺得俾多了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞