有無人有玩黃金/白銀/外匯/期貨/CFD/EA? (4)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
星期一再戰

你覺得膠 無問題
反正我依家backtest 自己寫的ea
Profit Factor已去到5+
Year return 38xx%
不過,仲做緊 forward test咁解

另一個相類似swing策略
由於某pair勁窄波幅橫行而勝率較高
不是上面所提既 水平線策略

Ea係有機會做到一日近4%增長
而非吹牛,當然不會公開原碼~
一日fwd test不足令我入真金
目標要backtest一個月才入 100美金起步
1r又唔代表啲咩嘅每個人trade嘅方法都唔同
有無用過tick data suite測試過個ea睇落幾好

又開市啦
係,月供voo同mang

既然有人要求畀埋 水平線
仲要唔信RR 1:1 唔work

隨手搵個日線圖你睇啦!
呢個2023年,呢pair日圖穩唔穩定先?

穿到紅線咪認輸唔玩囉!
前面若然執咗7次錢
夠唔夠cover最後一次輸?

類似的水平Sinawave圖
肯搵一定有,丟晒所有指標
盲拳打死老師傅

最重要係你花咗幾多時間搵岩既産品和策略
非馬丁都可以簡單取勝!
難炒果啲當然避之則吉

新圖
無問題架,贏到就得
有意思過馬丁,幾何級別唔認輸而清袋

戶口總額 ÷ 10000 lot數最好
贏谷輸縮,運滯連輸咪細注啲囉!
好掂果陣咪推爆佢一段
保持風險相同百分比

變咗花心機搵機遇重要過 無理加大注碼

你玩Algo,識分辨 單邊市定反覆市
單邊企企,反覆就swing
反覆變單邊果吓點都要lose
但跟返單邊都okay既

只是近年false breakout仲多過真breakout
所以trade交覆反正正數test result
唔係1:1唔work
只係我冇必要 做1:1
win rate 低就唔會有意思

有更好更易既方法 做1:2 1:3 以上
個人唔接受不合理提高風險唶
策略岩,以戶口百分比做lot
都可以好靚咁曲線飛上

Market度,肯畀錢跟人策略/Signal
有些也靠馬丁回報率大得恐怖!
講緊 大過1萬% 年回報
問題係引唔引起莊家殺倉盤

情況好比殺牛熊證
盤多買跌又易斬爆倉咪夾囉!
所以到成功至相若水平
倒轉要提款走,識避才是生存
又豬
師兄 你個策略寫唔寫到出黎先? i mean你自己睇

如果寫到出黎,知咩輸咩就得啦,只不過今次行出左你既策略者
我test過十年,win loss rate都係50左右不過好想單單都贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞