有無人有玩黃金/白銀/外匯/期貨/CFD/EA? (4)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
常用跟蹤mt4/mt5 account 網站:mql5/myfxbook

如果有人同你講炒得好勁嘅,叫佢貼上面兩個網站嘅link睇下就知係唔係吹水

點樣入門?
寫ea/搵人地(mql5上面有好多)寫嘅ea>睇下個ea係點運作>係mt4/mt5 backtest下唔同參數賺唔賺到錢>優化參數>開demo account試下個ea>賺到錢嘅就開真account試少少錢或者0.01睇下同backtest有無分別>無就可以試下加大個倉>穩定刷錢

個EA賺唔到錢點算?
睇下係唔係穩定蝕錢>穩定嘅可以試下開兩個demo account>一個用蝕錢嘅EA,一個反向copy蝕錢個signal睇下賺唔賺到錢

炒得勁嘅可以試下FTMO(Prop firm)?

FTMO係咩嚟?
比錢去pass個test,限期內炒到一定金額嘅錢間公司就會比錢你炒賺到嘅錢齊齊分,即使你無咩本金但係識炒都可以賺到錢

有一個strategy想轉做ea但係又唔識寫點算?
上mqlt-freelance 搵人寫,當然,係要比錢的

有本金唔但係又唔想/唔識用ea但又想賺錢點算?
上mql5-signal搵啲勁人嘅signal,可以試下先用少少錢嘅人個signal睇下賺唔賺到錢
或者問下呢度嘅炒得勁嘅巴打然後跟佢地
不過跟人個倉可能會有滑點同delay請小心,可能人地賺你就蝕

有興趣嘅可以先追哂前幾個post,會學到唔少嘢

暫時諗到嘅係咁多
有咩下個post再加
可摸耳加埋常用broker 同 點出入金係po 頭
ok
有用vantage記得每日login vantage website同手機app抽獎
常用HKD都係pepperstone,ic market,vantage,ig,出入金都係係website入99%點入就點出,信用卡入幾多就出幾多,多嘅就bank transfer
新人留名學嘢
小妹係新手,有冇巴打教我開戶口
金仔震住唔上唔落
今晚FOMC公佈貨幣會議紀錄,走啲黃金穩陣啲
零晨兩點果個?
係呀
有news最好就人手停一停成日出nees上下插針
hkd
金又drop
直接開個明德都掂啦
你炒炒下就覺得易上手
發生咩事
今次送錢
掃完個頂 已經係中間冇腦short

佛心
因為行區間1985升唔穿,今日個dl又頂唔住就衝落去,我都放低左幾蚊比佢
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞