有無人有玩黃金/白銀/外匯/期貨/CFD/EA? (4)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
至於策略,最低B咪畫2條水平線收工

總有些 時段 勁橫行
咪set limit trade和 食胡位
再定埋反手單

一日密食十轉八轉,穿咗唔玩
明天繼續

都可以好可觀架喎! 零技術可言
行多幾棍都係果個位咪陪佢玩吓
RR 簡單1比1,同埋夠鐘會行trend就停

有bros幫手寫ea就仲好啦!唔知有無~
外匯天眼係廣告商
講過好多次啦,但無人覺得有問題
想穩陣啲咪ig/ic market,兩間都出過
btw 外匯天眼/fx110都係收錢賣廣告個啲參考下only
ching之前推介rebatekingfx monthly同daily rebate有咩分別
大部份rebate都無分別淨係用過rebatekingfx
你用完個spread有冇大左 驚賺rebate輸spread
無,我用緊raw ecn,試過開demo raw ecn對比過spread係一樣,xauusd 最低都係8左右
Thank you, brother.
Btw, 唔好心急用真錢炒
先要 backtest
再demo戶口 forward test最少一個月
兩關過晒才好用 真錢
同埋,若然你個策略成功
例如backtest一年 data爆得上5倍回報
Forward test亦成功
才小注等佢 真錢滾雪球

你要做既,剛相反
若滾雪球到一個金額後,提款走
而不是再入錢

寧願前期功夫做好,都唔好貪快搞本金
小弟不才 想問下backtest 時大家係寫script 做定係人手做? d data 應該邊到搵到?

我近排搵到個方法想做backtesting暫時只係人手對住TradingView 見到岩就做一次 但一直好擔心會有look ahead bias 雖然我都係搵到再用bar replay 去做 但有感好慢 同埋 我做太低timeframe (M5)
好似唔夠data
只能說要揀吧
唔會隻隻貨幣 都岩玩

1比1 就唔做啦...

冇必要亂做
1比1都做,有毒
多謝提點
人手trade只可以用tradingview睇圖,ea就可以backtest 建議用tick data suite
已經rebate左160美金
一個月?
未到一個月已經有
多謝你介紹
齊來賺錢我要等到12號先有
係咪現有ac 就可以入?

rebatekingfx?

試下先
現有都可以
轉左ib 等緊
好似要一星期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞