[本地足球] 2022/23 港超聯、亞冠、亞協及香港隊討論區 (118)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
咪撚踢石地啦屌
有啲獎真係難以置信

問下佢講邊個獎
依個唔算大爭議
我覺得最大爭議位係加比爾徐狗入足球先生三甲 同埋Philip球員之星
Fatgor 會唔會曇花一現,下季keep 唔keep到
出年答你
嚴格黎講得佢呢個獎係完全唔值
班球員係要推個華人出黎
同推個令人信服既例如孫銘 甚至肥哥 even徐狗
都起碼有啲表現值得講下
少爺仔呢半季完全冇亮點都投佢出黎
即係當球迷弱智既姐
亮點咪上court
當友誼之星會舒服啲
少爺仔 = anson lo
後衛殺到入足球先生我覺得首先要一夫當關先
加比爾都算符合
徐記就。。。。。
輝今年拎反而冇前幾年壓過鵬咁離譜
佢今年其實都好穩定
只係費查更搶眼
保羅 09 就算啦
武打巨星
同埋艾華頓點可能三甲不入…….
三個全部外援華派會唔高興
Best 11係咪比肥Dee呃你夾錢開餐廳 講!
唔信個兩場咁多人睇而影響
純粹因為東方雙子今年討論度一定高好多
菲臘拎友誼之星擺明就係班華派隊佢出嚟做個無聲吶喊
擺明就係d球迷成日吹外援同入籍
圈內本身根本大把人都唔妥咪個人出嚟唱反調
30號各會個放人LIST會有幾長
不過3月的國際賽未能入選港足名單,部分球迷過去數月一直都為其「伸冤」,最終下月的友賽初選名單亦榜上有名。今晚再在港足主帥安達臣面前得獎,惟林衍廷稱不會因而覺得更大機會首入決選:「這段時間雖然放假,但都要繼續跑步訓練,操練時也要有表現才可以入選。」總結今季,他形容是「自己成長的一季」:「以前只想做自己,落場就只想贏而甚麼都不理,現在學識要想多一點,接受別人的意見。」他亦透露,來季應會留隊協助球隊出戰亞冠外。

多謝支持Fat Gor
天王山明明仲Sharp過明加
好似台灣籃球會有最佳球員 最佳外援 分開
低水平 會有好多外援既職業運動聯賽一定有依個問題

理論上外援嘅水平,一定係高過本土(係亞洲大部份聯賽都係)
但無一個聯賽會比所有best11係外援
當潛規則啦
點解大家覺得係華派令philip攞獎
可能係philip恐嚇其他球員呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞