[本地足球] 2022/23 港超聯、亞冠、亞協及香港隊討論區 (118)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
最大驚喜的屎
7人賽都要用老人隊
呢條柒頭咁多年都係sell 硬淨同勤力,基本功廢撚到。
同期蕭銘屌打
陳晨曦
好耐冇見嗰條傻鳩
仲光頭/迪高
青春風暴
有老細肯比咪得
除咗本身地產正職外,我平時一直都有教小朋友足球班嘅經驗。教小朋友最開心,成班細路天真無邪又踢兩個鐘。之但係帶佢哋嚟學踢波嘅爸爸,好多時傾開偈,都會表示工作壓力大,又話宜家自己可以踢波嘅機會已經好少,人長大咗要為口奔馳,近年又多朋友離港,想約踢波又唔夠人,最多都係上網打吓FIFA。

身處地產界呢個咁高壓嘅事業,我偉豪又點會唔明白一眾爸爸們嘅苦處,教波算係自己發展嘅另一條路,所以收集咁多意見後,想喺六月開一班屬於一眾事業男人收工之後可以輕輕鬆鬆踢吓波嘅足球班。

六月整個足球班一共有四堂,地點係銅鑼灣南華會,都會喺當日夜晚進行。因為唔想一開始就太多人,所以呢班只會收十四位。九十分鐘,有基本功有分組賽,十四位嘅奧妙喺邊度?就係人數唔會太多,但就算有一兩位臨時無出席,分組賽時兩邊都仲有人換吓,踢開波嘅都知「地莊」幾辛苦。

時間:6月7、16、23、30
地點:南華會
登記同查詢whatsapp:93649955

希望大家多多參與,夠人嘅可以長搞。老婆們都可以叫老公嚟參加吓,我幫妳哋消耗哂佢哋多餘嘅體力,妳哋唔使Mark得佢哋咁辛苦。

9upper 足球訓練班
咪即係傑狗總領隊
有冇今日賽程?
識佢
https://shorturl.at/nDO23

【譚朗明:期待七人賽已久】

大埔足球會將由譚朗明教練帶隊,連同利馬以助教身份領軍出戰七人賽。

今次分組賽對手包括阿士東維拉、流浪及友誼聯賽選手隊。譚sir認為是次分組賽對手很強,非常期待:「我們今次對手有英超、蘇超的勁旅,以及來自本地的選手隊也不弱。但我認為我們在七人賽方面有優勢,因為球員們在本地都有七人賽事經驗,對於戰術運用、走位、位置方面都有優勢。」

談及人選,他認為各方面都平衡得到:「是次人選在防守方面很完備,進攻方面會利用不同球員串連,再利用翼鋒進行突破,希望當中再做到不同戰術調配。」

最後,譚sir期望在首日比賽最少能有入球,爭取勝仗,從而進入盃賽,讓球員們能踢更高水平賽事,汲取更多經驗。另外,利馬亦期望今次以助教角色,把自己的戰術理念傳達給球員,再從中得到教練的經驗。
有咩選擇
華人傑志不嬲低人工
好似話簽咗胡晉銘
16支主賽事球隊的分組賽事全於5月27日進行,大埔比賽時間如下:
16:14 阿士東維拉 對 大埔足球會
17:56 大埔足球會 對 友誼聯賽選手隊
19:21 格拉斯哥流浪 對 大埔足球會

小組賽首兩名將會打入盃賽,第3及4名會參與碟賽,兩項淘汰賽均會於5月28日進行。
呢個勁好多google有相打到豬頭咁
咁羅素、艾里奧、周緣德算華人定點
係就好啦
呢兩季表現屌打光頭
比啲鬼佬睇吓我地七人球皇嘅class
應該人工都唔高
三四萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞