【颱風追擊】1710 海棠(12W)+ 1705 奧鹿(07W)+ 1709 納沙(11W)

405 回覆
13 Like 1 Dislike
睇得33度太死板,仲要針對夏涼的交合要33度

酷警都要改做八站
酷警除左用來開避暑中心之外
仲有咩嘢用?

究竟係咪發左酷警後,係可以豁免停車熄匙,其實定係我一直誤會左

可以

咁呢個警告都有用喎,不過相信好多港豬唔知,發左酷熱天氣警告都繼續遵守規矩

下,不嬲掉返轉架啦
想請教吓下沉消散後明天會唔會下雨和冇咁熱?
想請教吓下沉消散後明天會唔會下雨和冇咁熱?

會冇咁熱既

落唔落雨就睇彩數啦
未來視乎進度, 逐步增加2000-2012年TC影響下香港八站十分鐘風速圖.
(不過剩係拎到5-6個站, 缺赤鱲角/啟德)
而且因為數據源有小量精度問題, 數字僅供參考.

》》》0606派比安 (長洲)《《《

剩係長洲一條線已經整左幾個鐘
未來視乎進度, 逐步增加2000-2012年TC影響下香港八站十分鐘風速圖.

巴打
睇得33度太死板,仲要針對夏涼的交合要33度

酷警都要改做八站
酷警除左用來開避暑中心之外
仲有咩嘢用?

究竟係咪發左酷警後,係可以豁免停車熄匙,其實定係我一直誤會左

可以

咁呢個警告都有用喎,不過相信好多港豬唔知,發左酷熱天氣警告都繼續遵守規矩

下,不嬲掉返轉架啦

咩事
與西南氣流相關的雷雨可能會在未來兩三小時持續影響本港。市民應提高警惕。 (01-08-2017 06:55)

快d落雨降溫
JTWC BIN C之旅(12W)

#1 CPA TO HK:407km
#3 CPA TO HK:520km
#4 CPA TO HK:496km
#6 CPA TO HK:485km
#8 CPA TO HK:593km
#9 CPA TO HK:604km
#10 CPA TO HK:630km
#11 CPA TO HK:622km
#12 FINAL WARNING

=================================
HKO:CPA TO HK:398km(ESE)
JTWC:CPA TO HK:408km(ESE)
CMA:CPA TO HK402km(ESE)
=================================
後記:同納沙啱啱相反,海棠最近香港係一開始果陣各機構差距唔大
BTW納沙果陣無JTWC定位計CPA TO HK因為最後先最近但佢未上岸就FW
海棠無JMA定位計大家都知,一開始最近,但JMA升海棠慢唔止半拍,一開始個定位已經遠晒
JTWC BIN C之旅(12W)

#1 CPA TO HK:407km
#3 CPA TO HK:520km
#4 CPA TO HK:496km
#6 CPA TO HK:485km
#8 CPA TO HK:593km
#9 CPA TO HK:604km
#10 CPA TO HK:630km
#11 CPA TO HK:622km
#12 FINAL WARNING

HKO:CPA TO HK:398km(ESE)
JTWC:CPA TO HK:408km(ESE)
CMA:CPA TO HK402km(ESE)
後記:同納沙啱啱相反,海棠最近香港係一開始果陣各機構差距唔大
BTW納沙果陣無JTWC定位計CPA TO HK因為最後先最近但佢未上岸就FW
海棠無JMA定位計大家都知,一開始最近,但JMA升海棠慢唔止半拍,一開始個定位已經遠晒

BTW呢個都計入左500?
西貢區 局部大雨報告
西貢區 局部大雨報告

重未有post話
"西貢市民都係人 點解無黑雨"
西貢區 局部大雨報告

重未有post話
"西貢市民都係人 點解無黑雨"

另外十七區: 天文台一定係發放虛假消息 一滴雨都冇
酷熱警告又生效了
天文台條track奧鹿去支那
酷熱警告又生效了

警告出左係咪應該要硬性規定露天戶外工作要取消 個d地盤、戶外掃街

就算私人規管唔到,政府d判頭應該簽合約個陣講明,掛左警告之後,10點-3點停工,有得同返政府攞返期同錢

咩事

M for Melted
又話落雨既屌
又話落雨既屌

今朝咪落左囉on9

完全偏離哂所有歐美亞的預測,非常極端

完全偏離哂所有歐美亞的預測,非常極端

ec新報前段向西橫過琉球群島海域,
似又文台呢段,後期轉東北經對馬海峽,
login釜山南韓鹿最後返自己鄉下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞