狂野時速10討論區

831 回覆
9 Like 29 Dislike
似啦
Guardians of the quarter miles :family assemble
屌我已經想像到最後Dom屋企坐到滿哂人有人無位坐
連mr nobody 都黎埋一齊燒野食
跟住又留個伏筆 mr nobody睇完電話話又有事發生 跟住Dom又用啲死人語氣講出動
跟住成村人衝出去揸車
套戲比想像中好睇 以為又上月球定點 原來就結局 睇中途都覺得有d似無限之戰 d人分開哂 睇到最尾呆左 原來真係一套未拍哂 屌2025先上 到時乜都唔記得
點解shaw一見到han就要打佢?
因為係佢親手殺韓,以為佢未死返黎報仇
誇張都算,片尾甩尾fing架直升機去撞Jason架車,而Jason架車有自己個仔,拉西咁fing返個仔過自己架車,真係O嘴....
今集冇格硬講 點解拜仁唔係到
其實都冇所謂 d觀眾都知道點解
無謂搞咁多
致敬位嚟真心覺得sell情懷多過動作情節

勾車門>第八季勾車門唔俾Dom走
fing直升機動作>第五季fing夾萬
阿仔車過車>第七季final battle 不斷咁將人車過車
有幾幕勁似以前集數
拖直升機殘骸 = 第五集拖保險箱
公路大戰 = 第六集係公路打坦克
唐仔跳車 = 第七集Ramsey不斷跳車
飛機上跳車落公路 = 第七集飛機上跳車救Ramsey
飛車衝落水霸 = 第七集唐老大載Ramsey飛車衝落山
韓+Roman一齊用車去夾住內有炸彈球嘅貨車 = 第九集唐老大+John Cena一齊用車去夾起反派嘅貨車

暫時係咁多,歡迎補充
下集會唔會巴西賽車嗰個糖老大friend都會復活
今集直頭無提起佢咁濟
巴西仔唔要錢都幫唐老大出頭
唐老大救條新女都唔救佢
仲要巴西仔一直係唐大佬朋友 又當唐大佬係大佬
個下睇到真心覺得狗
雖然個女既係你個仔既阿姨
運油車(爆炸)
運輸機飛車
潛艇嘅出現

林寶堅尼再現
shaw都有部之前細佬揸嘅方程式,外傳嗰部McLaren都有出現

Cena喺西班牙同Dom合之後有段路唔知係咪同第六季坦克嗰陣段路一樣,但同樣都係有條橋
分分鐘如果水行俠人氣太勁
最後可能寫埋 係hobb and shaw 個高科技幕後大佬逼佢搞唐大佬
然後水行俠成功擺脫個幕後大佬之後變family
運油車(爆炸)= 第四集搶運油車時搞到爆炸
運輸機飛車 = 第七集飛機上跳車救Ramsey
雪地潛艇嘅出現 = 第八集雪地打潛艇
唔熟車
想問Dom部愛車 咁舊
唔計改裝的話
到今時今日一樣咁快?
我仲以為shaw han nobody三個夾埋做場戲
原來shaw唔知
han同nobody做場大龍鳳
然後shaw就on99諗住係自己殺咗han
係咪公式黎,下一集洗返之前d boss底
可摸耳飛起光頭佬佢做主角
同唐老大錫過=family一份子
之前傳唐老大想搵Iron Man係最後一集做科技型反派
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞