哥迪奧拿2016年執教曼城以來,各大英超球隊轉會淨支出

438 回覆
244 Like 15 Dislike
阿仙奴用咗咁多錢但完全冇勁人加盟過
格狗木狗財技
高薪續約增加球會價值,結果全部賣唔出坐到完約free走

宗師仲做緊文員,開善堂
邊個同你要摵甩金錢足球個名 講咗三億次要係商業化咗嘅英超維持霸權地位不斷投入係必須要 你投入先會有更多收入 隊嘢砌好咪今年唔使用錢 老咗就要換㗎啦 成日拎哥狗接手個年買人條數嚟講
咪睇下呢幾年哥狗啲人可以賣幾錢 其他隊啲人值幾錢囉
利算唔算一次過換咗條前線
咁當然,佢買啲人係有能力嘅,係成功收購,但個價就談唔上性價比

以呢家嚟講緊係唔算貴,但當時史東斯4750萬已經破後衛紀錄㗎啦,之後獲加再破,同一個轉會窗文迪再破

當時高拿洛夫數據上仲係靚過獲加㗎
47m Stones
45m Walker
咁都叫無性價比
咪同曼城一開build up要投資一樣
無成績個陣要上位其他隊都唔知有幾難
老牌球會似阿狗咁 要追返進度金錢就係惟一選擇你唔比錢就等墮落無人嚟
係商業化嘅球壇
曼城不嬲唔以金錢足球為恥
希望其他隊以窮撚足球為榮
睇你點睇啦
利本身前線就無後備可言,祖達嚟到嗰陣定位都係前場萬能打雜
文尼嗌走又要買人

但鏝係買人返嚟係即時送走本身個正選
咁點解唔講高拉洛夫同薩巴列達嗌走所以要買人沙格拿基歷治都係約滿走人 咁咪買
同換咗條前線有咩分別

咁曼城堆人殺巴祖赫特甘賓尼09/10開始踢到16/17要開始換 老將都開始養老mode
一次過買定用多十年返開抵到爛
睇你點睇啦
咁疤拎伊度奧+錢交換伊巴,唔通伊巴剩係值嗰筆現金咩

而且我無講佢破轉會費,破轉會費係史東斯獲加文迪,簡些路(2019)當時嘅轉會費紀錄應係雲迪克/麥佳亞
獲加平過史東斯
可以講清楚邊個破咩紀錄?
祖達2020
帶子 紐 2022
加寶2023

但利買人就係要自負盈虧所以net spend先排包尾,好心唔好拎出嚟比啦
加埋呢堆人,利net spend 先2.6億
你呢4個spend 都2.14億啦,佢賣咗幾多人先買到呀
09年ibra 75M 20M+eto 值55M有咩問題
09 卡卡都係65咋
史東斯破當年里奧後衛紀錄
獲加破上1年史東斯紀錄
文迪再破同轉會窗獲加紀錄
獲加5000萬磅,史東斯4750萬磅
你轉完未 講緊net spend又拉去一次過換人
而家講一次過 又轉去net spend
2020-2021
2021-2022
2022-2023
3個球季3個位入4個人 有無問題?

但就數曼城
2015-2016
2016-2017
2017-2018
3個球季5個位買6個人 就得曼城做到
都係未拎到歐聯
歐羅計
里奧個紀錄係02/03球季 €46M 跟住係大維雷斯 50M 到獲加 52M 石頭 55 文迪57
曼城三件破咗20年前個紀錄 多大約4-10M
個分別咪就係利買完1個就收咗皮,鏝係一次過換哂囉
鏝用3個轉會窗換哂門將閘位中堅,但利要用3年先換條前線

唔係抵唔抵嘅問題呀
係分期買樓同即pay嘅問題呀
鏝呢家係少咗spend,佢哋買嘅人係值呀,唔代表佢哋當年洗錢唔瘋狂喎,咁你對比今年嘅獌轟,佢哋當然更瘋狂,唔明你哋否認啲咩
跟住一跳就跳到去雲迪克80幾M 一破就跳30M 龍門艾利巨一跳就跳20幾M 講破紀錄曼城算廢
前鋒不嬲貴過後防球員
40m買翼係正常價位
當年買幾件50m後防球員,真係得鏝先做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞