CFA level 1AUG & NOV 2023 討論區

493 回覆
2 Like 6 Dislike
ching 咩progress
咁你快d做練習
有冇人一齊夾k記online course?

其實淨係温官方study material 夠唔夠
夠 官方material啲concept解得詳細,睇熟examples都夠做

..........cls我攞咗咁多假去考 溫得咁辛苦。。。仲要影響到我後面報後面level...
唉屌 好撚嬲。。。乜事呀
垃圾機構
會費就識收
想問下level 1 K記個question bank有冇用,定係就咁做LES 啲practice都夠清concept
練習唔嫌多
有時間建議做下
佢有好多好direct既問題,好快可以Test到你識/唔識
同埋比你知有d咩唔記得

les果d 有幾課d format 同考試好唔同 (qm/option/fi)
最貼近考試級數就一定係cfa 官方個question bank
無記錯有千幾二千條,唔識都做到識
官方question bank係咪LES 上面嗰2568條question
係, 咁我撈亂左
>有幾課d format 同考試好唔同 (qm/option/fi)
呢句係refer緊官方書後面既練習
les我考果時無...果時得一份full mock 240條
如果佢有2xxx條既你就自己計數
你考之前做得幾多
我果時k記d練習係印出黎放工搭車做

如果你自問會掃哂2xxx les+ 2xxx k記
你就買k記
如果les都做唔哂就唔好哂錢
Icic Thanks
我打咗成粒鐘email千字文屌咗佢…真係好激氣 返工已經辛苦難得攞到假冇去玩去溫書 結果咁撚樣 仲要2024有python 佢咁樣delay咗我 仲要硬食埋python cls變有時間睇 好撚痴線成件事 我等緊佢個result報level 2的仲要補考都唔知仲有冇咁好心機 唉
想問你哋如果係我,會想要求D乜嘢賠償就咁放過佢嘅話 我覺得好似便宜咗佢咁
賠返annual leave嘅錢,香港考點會claimed到飛機酒店,明水你。chartered之後免返10年年費先
巴打本身咩背景?
工程it 果d
最後點
同埋你考嚟做咩?轉工?
可能幾年後轉做d fintech野
其實唔好諗住佢會reimburse D 咩
用返 lv1 macro Econ 你既人工/hr 再乘你溫書時間= 總cost
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞