CFA level 1AUG & NOV 2023 討論區

493 回覆
2 Like 6 Dislike
L3 都無 FRA 何來 modeling 財報
你聽條友9up, 現實都唔知畢業未
你equity valuation model, 你係咪要將財報啲Free cash flow 啪入去? growth guidance 轉左係咪要入?

你番過buy side 未?
未喎. 不過我知 equity valuation 一樣唔係 L3 topic 囉..
你都唔差在問埋我發左達未
22年考LII時佢真係俾一塊雙面yellowboard同兩枝個頭用到爛哂唔多墨既墨水筆你
你雙面都寫滿既話, 一係自己刷哂佢, 一係舉手換過塊
in any case你都無辦法最後check返自己計得岩唔岩
23年考左兩個prometric既試, 轉左俾幾張顏色A4紙同鉛筆你, 正常返好多
你嗰兩個prometric係咪都係cfa?
想報kaplan 想問邊個老師好
仲有得揀名師㗎咩
我淨係見揀中定英文
SOR巴打 第一次唔識 已經膽粗粗報左Level 1 補KAPLAN有無用
我L1 L2 都係自己刨文背式
L3 多左Long Q 先去上堂補concept
巴打係咪全 1 take過
認真
ECS 個 qbank 全部問題刨一次點都 pass
仲可以同其他 candidate 屌 CFAI
mark meldrum 買左冇用過
巴打幾耐時間溫一個level
睇人
睇 textbook 最慢成堆廢話無重點
做 qbank 最快 你一日可以 100 條既話 2 星期都得 唔識做就直接投降然後 study 個 topic 直到你了解個 concept
I sincerely regret to inform you that you did not pass the Nov 2023 Level CFA exam. Your detailed exam results, including a matrix highlighting your strengths and weaknesses, are in the table below 35% of candidates passed the NOV 2023 Level I CFA exam. Please note that many candidates return to pass the CFA exams with additional preparation and time.
想知報CFA LV1 會唔會送TEXTBOOK比你? 如果有, 唔補習淨睇textbook夠唔夠pass?
唔送text book online/physical 都要加錢
師兄係邊日考?我未出成績既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞