[KPOP] K-POP 2023討論區 (25)

1001 回覆
4 Like 25 Dislike
【NEWSIS】[aespa《MY WORLD》初動銷量突破169萬張,歷代KPOP女團]15日,據所屬公司SM娛樂透露,8日發售的aespa第三張迷你專輯《MY WORLD》初動銷量統計網站Hanteo排行榜統計為169萬8784萬張。

K-POP招牌女子組合"BLACKPINK"的第二張正規專輯《Born Pink》以154萬張打破了此前一直保持的K-POP女子組合初動銷量第一名記錄。 aespa的第二張迷你專輯《Girls》以112萬張在K-POP女團初動銷量排名第四。
未夠鐘..
高修和ARin將合作tvN電視劇《夏日愛情機器布魯斯》,預計在今年內播出。
而家真係整容失敗咁款
真係無諗過劣得咁快
差21歲
IUD咁
係咪諗多左
最近kpop三大小偷都好活躍
抄NewJeans?
Gigi (內永枝利)獲金唱片獎年度藝人,她上到台除了指定動作多謝公司及一眾高層之後,表示自己想了一些說話,希望可以借今次頒獎舞台想逐一向aespa各成員致謝。不過,Gigi這番說話一度引來大家揣測aespa是否即將要解散,但亦有人認為她的說話是有意幫助其他不起眼的成員,盼公司可以留意到其他隊友。

Gigi先多謝隊長Karina(劉知珉)︰「老實講,我喺《Black Mamba》嘅時候我並未有太留意你,但係……你真係……我想講,講真,你係我哋咁多個成員中,真係進步得最多最多嘅一位。我記得頭幾年,我哋有好多好多嘅內部問題,大家睇《SM 3.0》會知道,但係我知道經過《SM 3.0》之後,你有好努力成為一個好嘅隊長,我好respect你,多謝你。」期間Karina曾一度企起身做出打人手勢,未幾她坐下再向Gigi做出心形動作。

接著她點評Winter(金旼炡)︰「雖然脾氣都係照舊,但係我知道你都好努力好努力咁樣成為我哋嘅感冒擔當,所以好尊重你。I love you,proud of你值得擁有嘅一切。你實在係一個非常非常全能努力嘅人,我只可以講, aespa入面,我第二佩服你。我知道你好想成為一個歌手,我知道你對唱歌嘅熱情,比現場每一位都更多更多,所以你一定會成為一個好好嘅歌手,多謝。」台下的Winter即做出叫她快說下一個的手勢。

最後她跟寧藝卓說︰「我每一次搵你都係傾啲無聊嘢,哈哈!但係我知道,你一直好渴求有表現自己嘅機會,我相信你總有一日會做到。我知道外界成日都會將我哋攞嚟比較,我知道我哋好多嘅支持者,有時因為我哋有好多爭拗,但係我想講,我從來冇理過呢啲嘢。喺aespa第一日開始,雖然我哋經歷過好多好多嘅誤會,但係我永遠都係最信你,你知㗎,所以,I love you。」
Red Velvet ‘‘Bad boy, Psycho, Sappy, Riussian Roulette, Ice cream cake, Red Flavour, Happiness “

Wonder Girls “Why you so lonely “

New jeans

Taylor Swift的“Anti-Hero”

Olivia Rodrigo的“Brutal”

Ariana Grande的“Side To Side”
抄歌同偷人生邊有得比
Pr又做嘢
Kpop本身就抄哂全球文化啦
Side to side 踩單車咁出名都敢抄
tag天空搞到好似死咗咁
youtube search kpop samples都大把嘢睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞