我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助解答 ( 58 ) - Yujihw砌機List 6000人優惠

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
其實正壓有啲難度
勁風扇就 slient wings pro 4, t30/d30, vento pro
悠老闆 我十二月係到買左部機
但Lancool 216前置果把160風扇壞壞地
時轉時唔轉 我試過晒插唔同位置攞電 都整唔好
我又唔想因為把風扇抬部機去法奧到整 車費貴部機又重
想問有無得幫我配一把風扇等我自己番去換?
有既話幾錢一把?
睇吓你用開果隻咩2k, 因為啲人多數揀既都係2k 144hz 以上既gaming monitor

1)64gb就係剪8k片個級數 如果64gb都唔夠用就一下打爆(睇返你MacBook個使用情況),一係打爆一係64gb就算

2)底板夾機箱 好小小嘅底板普遍都已經有6-8個usb port,都有多過8個, 至於機箱前面就睇吓你想有幾多個USB or 要唔要type c port, 有啲機箱直頭可以加多set io ,例如lian li果堆

3)貓奴呢方面 就冇得解決,只係建議唔好揀開機制係頂既機箱,因為我試過比佢熄咗機。。。
我諗你都係好耐先一次大清潔 , 咁其實都冇乜所謂,可以外觀行先~,因為有啲人需要冇耐就清一次,所以希望前面板/塵網易拆。
悠二兄,fps數完係咪cap圖email比你地就可以,因為我買時無開acc,唔知點上傳去訂單紀錄

建議直接tg pm
拍片影底點壞
得閒轟炸佢
但應該唔使錢
係悠二話用790板,我之前都係揀 760🤣
ram 可以用96 咁樣對超頻好d 快d 同穩定d
好似係
其他唔識
其實係asus啲板特別貴
悠老闆唔洗了,唔該哂,我問左你地客服話可以,已經落左單,銀行轉帳,不過未可以比到錢住,請問係咪因為星期日所以未得住,請問我星期一即比錢買Jonsbo C6 Micro-ATX - White依個機箱,同埋加左條ADATA XPG GAMMIX D20 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16,唔知下星期日之前送唔送得切黎?我唔太熟砌機,約左朋友上門幫手砌
thanks
我啲貓一定會熄咗我部機十成拎嚟做跳台 多謝提醒

感謝巴打詳細意見!
謝謝你
我會建議你換埋mon好d

今時今日full hd 60hz 玩唔到咩
咁樣
1 x Intel® Core™ i9-13900K BOX 聯強行貨
價錢:$4,510

1 x [4月消費券優惠]Gigabyte Z790 AORUS ELITE AX DDR5 LGA 1700 ATX (現貨)
價錢:$2,070

1 x [5月優惠]Kingston Fury Renegade 64GB (2 x 32GB) DDR5 6000 Mhz C32
價錢:$2,310

1 x [4月消費券優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,299

1 x [4月消費券優惠]Gigabyte GeForce RTX® 4090 GAMING OC 24GB GDDR6X (可單買或砌機)
價錢:$14,150

1 x [5月消費券優惠]Gigabyte 4070 Ti / 4080 / 4090 系列配合 FSP Hydro G Pro ATX 3.0 PCI-E 5.0系列 減$150
價錢:-$150

1 x [優惠]FSP Hydro PTM PRO 1200W 80 Plus Platinum Fully Modular ATX 3.0 PCI-E 5.0 (現貨)
價錢:$1,999

1 x [5月優惠]Lian Li Lancool 216 Tempered Glass E-ATX - Black (送Dust Filter)
價錢:$799

1 x ASUS ROG RYUJIN III 360 LCD CPU Liquid Cooler
價錢:$2,599

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $29,666
https://www.faroll.com/customize#NTA3Miw1OTA0LDYwOTgsNjEyMSw2MjcwLDY2MTIsNjY0Myw2ODU4LDY5MTE
火牛改pg5版本
你已經落左單?

砌成點
Ok 我今晚覆
咁應該換咩model??
有冇數值參考??
插哂之後 應該windows 入面可以set 單獨邊個speaker 做咩聲道的
咁樣

1 x Intel® Core™ i5-13600K BOX 聯強行貨
價錢:$2,420

1 x [4月消費券優惠]Gigabyte B760M AORUS ELITE AX DDR5 LGA 1700 Micro-ATX
價錢:$1,270

1 x [4月消費券優惠]Kingston Fury Renegade 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000 Mhz C32
價錢:$1,360

1 x [4月消費券優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$640

1 x [4月消費券優惠]PNY GeForce RTX 4080 OC XLR8 Gaming Verto TF 16GB GDDR6X (砌機減$100)
價錢:$8,699

1 x [5月優惠]Gigabyte UD850GM PG5 850W 80 Plus Gold Fully-Muldar ATX 3.0 PCI-E Gen5 16Pin
價錢:$799

1 x [4月消費券優惠]Jonsbo D31 Mesh Micro-ATX - Black + ADATA XPG VENTO PRO 120 PWM Case Fan 三把 套裝優惠
價錢:$650

1 x [優惠]Phanteks Polar T6 Dual Tower CPU Cooler
價錢:$310

1 x MSI Optix MAG274QRX 27" IPS 2K 240Hz 1ms G-Sync Compatible Gaming Monitor
價錢:$3,999

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $20,227
https://www.faroll.com/customize#NTA3MSw1NTMzLDYwNzksNjIwNSw2MzM2LDYzODgsNjUxMSw2NTUwLDY5MzA
而家佢條list係咩

多謝落櫻巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞