我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助解答 ( 58 ) - Yujihw砌機List 6000人優惠

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
你睇睇下面粒螺絲係咪頂着
另外就係隊display card塊板落去嗰下有冇歪到
諗緊4080定4090好 但成日見有人燒cable就驚驚地 黎緊係想買返英國用 4090我見應該扺d 但4080又真係平幾千同唔使換火牛 點睇
各位巴打咁砌得唔得?
利申:唔熟電腦硬件
舊機已有4條8GB DDR4 3200HZ RAM
想用黎打機 + 執相 + 玩下 Stable Diffusion

1 x Intel® Core™ i5-13600K BOX 聯強行貨
價錢:$2,420

1 x ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI DDR4 LGA 1700 ATX
價錢:$1,630

1 x WD Blue WD40EZAZ 4TB 5400RPM 256MB 3.5
價錢:$750

1 x [4月消費券優惠]ADATA XPG GAMMIX S70 BLADE 4TB PCIe Gen4x4 M.2 2280
價錢:$2,339

1 x [4月消費券優惠]Gigabyte GeForce RTX™ 4080 EAGLE 16GB GDDR6X (可單買或砌機)
價錢:$9,299

1 x [4月優惠]Gigabyte UD1000GM PG5 1000W 80 Plus Gold Fully-Muldar ATX 3.0 PCI-E Gen5 16Pin
價錢:$1,099

1 x Montech X3 Mesh Tempered Glass ATX
價錢:$359

1 x Thermalright PA120 Peerless Assassin 120 SE ARGB CPU Cooler
價錢:$329

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $18,305
門檻再降低玩DDR5
板U RAM牛減$440
好似唔錯,可惜我部機係前年11月砌 粒cpu係麻撚煩咗d,但性能仲跟得到
盡量安排
TG PM我
個機箱唔知入唔入到而家d新件,設計有d舊。 諗緊搏唔搏換埋箱但係搵個差唔多樣,女人應該對d箱臉盲?
今個月d優惠係唔係勁過上個月
老細幫我望望仲有幾耐tg pm 左你無覆
innocn 32 m2v買得過嗎?
我前幾日都砌左個4070 ti
Gigabyte B760M AORUS ELITE AX DDR5 LGA 1700 Micro-ATX
係咪要等埋
呢隻牌子,大陸都好少人提。
見youtube鬼佬review都唔錯
牙寶出現
60 好似呢個世代唔夠
唔玩啲online對抗競技類嘅game其實夠嘅
不過又咁講如果冇用過120Hz或以上嘅螢幕嘅話其實60Hz又真係對佢地嚟講唔係咩大問題係因為用過先知原來差勁遠翻唔到轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞